Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 105)

 • We gaan voor meer diversiteit en inclusie Bekijk details

  17 maart 2022

  Meer diversiteit en inclusie in ons programma, publiek, personeel en onze partners vinden we heel belangrijk. We willen een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. Daarom ondertekende onze directeur Alice van Diepen op vrijdag 11 maart 2022 het Charter Diversiteit.

 • Stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 Bekijk details

  15 maart 2022

  Op woensdag 16 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer stemmen we voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar waar gaat dat nu ook alweer over en waarom is stemmen zo belangrijk?

 • Onze nieuwe website is live! Bekijk details

  2 maart 2022

  Vanaf vandaag staat onze nieuwe website online.

 • Winnaars gedichtenwedstrijd 2022 Bekijk details

  1 maart 2022

  Wie heeft het beste gedicht van 2022 geschreven? Zondag 27 februari is de winnaar bekend gemaakt van de Deventer Gedichtenwedstrijd. MIMIK en de Bibliotheek Deventer organiseren voorafgaand aan de Poëzieweek 2022 de jaarlijkse Deventer Gedichtenwedstrijd. Het thema dit jaar was “Natuur"

 • Blog: In gesprek over digitaal burgerschap Bekijk details

  1 maart 2022

  De Bibliotheek Deventer heeft een traditie om een keer per jaar leden van de gemeenteraad uit te nodigen om bij te praten over een of meer onderwerpen. Door corona is die traditie onderbroken, maar afgelopen week pakten we de draad weer op. Dit keer stond het thema ‘digitaal burgerschap’ centraal.

 • Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 Bekijk details

  11 februari 2022

  Op woensdag 16 maart mogen we weer naar de stembus, dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Goed voorbereid de gemeenteraadsverkiezingen in? In februari en maart hebben wij verschillende leuke activiteiten, alles rondom het thema democratie.

 • Blog: Vertrouwen burgers in lokale overheid laag Bekijk details

  11 februari 2022

  Op de voorpagina van de zaterdagkrant van Trouw van 5 februari staat een groot artikel over de daling van het vertrouwen van de burger in hun lokale overheid. Bijna 40% van de Nederlanders zegt weinig tot zeer weinig vertrouwen te hebben in hun gemeente. Zo blijkt uit een analyse van Kieskompas in opdracht van de krant. En dat met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur. Welke rol spelen bibliotheken eigenlijk ten aanzien van democratische waarden en wat doen wij als Bibliotheek Deventer?

 • Tentoonstelling 'Van hand tot hand. Boekcultuur in 15e-eeuws Deventer' Bekijk details

  4 februari 2022

  Tot en met 7 mei 2022 is de expositie 'Van hand tot hand. Boekcultuur in 15e-eeuws Deventer' te bekijken in de Bibliotheek Centrum. In de Proosdij is een aantal unieke boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien.

 • De Nationale Voorleesdagen 2022 Bekijk details

  14 januari 2022

  Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022 vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, dit keer met een feestelijke online aftrap op woensdag 26 januari.

 • Ruimere openingstijden Bekijk details

  14 januari 2022

  Komende week verruimen wij de openingstijden van de Bibliotheek Centrum, Keizerslanden en Colmschate.

Paginanavigatie