Nieuws

Resultaat 91 - 100 (van 132)

 • Tijdelijke wijziging openingstijden op 28 en 29 november Bekijk details

  27 oktober 2022

  Op maandag 28 en dinsdag 29 november heeft een aantal van onze vestigingen een tijdelijke wijziging in de openingstijden.

 • Nederland Leest gaat van start Bekijk details

  27 oktober 2022

  In november staat de campagne Nederland Leest centraal in de Bibliotheek. Het thema van Nederland Leest is dit jaar 'Oud worden, Jong blijven.'

 • Eus roept leerlingen op tot lezen Bekijk details

  25 oktober 2022

  Op dinsdag 25 oktober heeft schrijver Özcan Akyol, oftewel Eus, de derde- en vierdejaars leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum opgeroepen tot lezen. Dit vond plaats in de Deventer Schouwburg. Ook Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer en Wiebo Spoelstra, directeur van het Etty Hillesum Lyceum waren aanwezig en gaan zich gezamenlijk inzetten om het leesplezier onder jongeren te bevorderen.

 • Wijziging openingstijden Bibliotheek Colmschate Bekijk details

  14 oktober 2022

  Vanaf volgende week maandag, 17 oktober, veranderen de openingstijden van de Bibliotheek Colmschate.

 • Kunstcircuit gaat verder binnen de Bibliotheek en Schouwburg Bekijk details

  14 oktober 2022

  Kunstcircuit Deventer is al jarenlang de plek waar je kunt (leren) zingen, dansen, schilderen en musiceren, en waar je als cultuurmaker terecht kunt voor ondersteuning, advies en bemiddeling. De Bibliotheek Deventer en Schouwburg Deventer nemen op initiatief van Kunstcircuit beide een deel van de activiteiten en functies van Kunstcircuit Deventer over.

 • Opening nieuw IDO bij KonnecteD Bekijk details

  10 oktober 2022

  Op maandag 10 oktober openden KonnecteD-directeur Jeroen van der Geest en bibliotheekdirecteur Alice van Diepen officieel het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in het pand van KonnecteD aan Kamperstraat 40 in Deventer. Iedereen met vragen over digitale regelzaken van de overheid kan nu ook hier terecht voor gratis hulp en advies.

 • De kinderboekenweek is GI-GA-Groen! Bekijk details

  30 september 2022

  Van 5 t/m 16 oktober is het weer de Kinderboekenweek! Dit jaar gaan we op avontuur in de natuur met het thema Gi-Ga-Groen. In de Bibliotheek organiseren we allerlei activiteiten. Of kom langs in de bieb, we hebben heel veel leuke Gi-Ga-Groene boeken voor je klaarstaan.

 • Blog: de wonderlijke wereld van kinderboeken Bekijk details

  22 september 2022

  Als kind las ik graag sprookjesboeken. Ik had Klein Duimpje nog niet uit of ik begon aan het Lelijke jonge eendje. Het kon me niet eng genoeg zijn, zelfs als Roodkapje werd opgegeten door de wolf.

 • De Artificiële Intelligentie (AI) Parade is gestart Bekijk details

  20 september 2022

  Op 15 september is de AI-parade feestelijk geopend in de bibliotheek van Zwolle. AI, ook wel bekend als artificiële intelligentie, is overal om ons heen. Toch is het voor veel mensen onbekend. Wij willen daar verandering in brengen. Tijdens de AI-parade kom je door inspirerende lezingen, dialoogsessies, exposities en workshops meer te weten over Artificiële Intelligentie.

 • Deventer bundelt krachten om technische sector te promoten Bekijk details

  15 september 2022

  Technologie ontwikkelt zich steeds sneller en beïnvloedt ons leven in hoge mate. Dat is ook te zien op de arbeidsmarkt. Bijna alle beroepssectoren zijn afhankelijk van goed geschoold technisch personeel. Het aantal openstaande vacatures is nergens zo groot als in de techniek en ICT.

Paginanavigatie