Over ons

Wij zijn dé marktplaats voor kennis, informatie en inspiratie. Wij maken ons sterk voor de ontwikkeling van inwoners van de gemeente Deventer. We zijn een openbare bibliotheek én dragen zorg voor de erfgoedcollecties van de Athenaeumbibliotheek. Daarmee zijn wij het hart van Deventer Boekenstad.

Visie
Wij geloven dat kennis, informatie en inspiratie voor iedereen toegankelijk moet zijn en in vrijheid kan worden gedeeld. Voor, door en samen met de inwoners van de gemeente Deventer maken wij van de Bibliotheek Deventer een omgeving waar dat mogelijk is en waar mensen elkaar in vrijheid en met respect ontmoeten, de collectie raadplegen, nieuwe dingen leren, ontspannen en genieten.

Kernwaarden
Onze professionele medewerkers, ondersteund door een groot aantal vrijwilligers, zetten hun kennis, ervaring en netwerk in om het verschil te maken in Deventer. De gedeelde waarden van de Bibliotheek Deventer zijn leidend bij alles wat we doen. Hier staan we voor. Hier mag je ons op aanspreken.

Samen: bij ons staat samenwerking hoog in het vaandel: landelijk, regionaal en vooral lokaal. Wij verbinden kennis, mensen en organisaties aan elkaar en geloven in een bibliotheek voor, door en met de stad.

Gastvrij: iedereen is welkom bij de Bibliotheek Deventer. Je wordt gezien en welkom geheten. Je voelt je thuis in de bibliotheek. We behandelen je met respect en helpen je verder als je wilt. Gewoon lekker rondsnuffelen of ontspannen kan ook. Verlies je tussen onze boeken of op fijne stilteplekken. Volg een workshop, neem deel aan een debat of experimenteer met nieuwe technieken. Het is jouw bibliotheek.

Nieuwsgierig: wij verdiepen ons in de ander, we verwonderen ons en stellen vragen. Zo gaan we voorbij gebaande paden en komen we verder.

Lef: wij durven als organisatie onze nek uit te steken, we stellen kwesties aan de orde die spelen in de samenleving, in Deventer. We zijn een lerende organisatie. Wij durven te experimenteren en proberen regelmatig nieuwe dingen uit. Om beter te worden. Wij staan open voor feedback en zijn niet bang voor reflectie op eigen handelen.

de Bibliotheek van 2021 - 2024
We zorgen voor minder laaggeletterdheid, een kleinere digitale kloof, een leven lang leren en leesplezier en cultuur voor iedereen. Lees in ons meerjarenbeleidsplan hoe we dat de komende jaren willen bereiken

Fusie Kunstcircuit
Per 1 januari 2023 is Kunstcircuit onderdeel van de Bibliotheek Deventer en worden alle activiteiten worden vanuit de Bibliotheek Deventer voortgezet.De verhuur van ruimtes op Keizerstraat 70 aan kunstdocenten en culturele aanbieders is in handen van de Deventer Schouwburg.

ANBI
De Bibliotheek Deventer is een officiële ANBI - algemeen nut beogende instelling - zonder winstoogmerk. De Stichting Openbare Bibliotheek Deventer geeft inzicht in de doelstellingen, activiteiten en bestedingen. Schenkingen aan een ANBI kunnen in veel gevallen afgetrokken worden van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst of op bijvoorbeeld goededoelen.nl

Officiële naam: Stichting de Bibliotheek Deventer.

 

Adres: Stromarkt 18 | 7411 PK Deventer
Telefoonnummer: (0570) 67 57 00
E-mailinfo@bibliotheekdeventer.nl
Fiscaal nummer: 0028.29.629
Kamer van Koophandel: KVK 41244243 

Directie en Raad van Toezicht:
Voorzitter
Mevrouw M. de Groot 

Leden
Mevrouw I.R. Rispens
De heer J. Staijen
Mevrouw C. van Gool
De heer G.M. Faas
Mevrouw A. Reith

Directeur/bestuurder
Mevrouw A.M.M. van Diepen

Beloningsbeleid
De Bibliotheek Deventer valt onder de CAO-Openbare bibliotheken. Voor de directeur/bestuurder in publieke en semipublieke sector geldt de WNT (Wet Normering Topinkomens). Bestuursleden ontvangen geen vergoeding. WNT-gegevens

Jaarplan 2023
Meerjarenbeleidsplan 2021 - 2024
Jaarverslagen
Financieel overzicht
Bestuursverslagen