Nieuws uit de Athenaeumbibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 81)

 • Twee unieke 19e-eeuwse plakboeken geschonken aan Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  27 september 2021

  Onlangs ontving de Athenaeumbibliotheek een schenking van de heer Ron Allard uit Terwolde. Het betreft twee wonderlijke boeken die afkomstig zijn uit de familie van winkelier Karel Kobus (1826-1907), die een zadenhandel dreef aan de Nieuwe Markt in Deventer.

 • Expositie 'Vrienden voor het leven' Bekijk details

  21 september 2021

  Van 21 september tot en met 20 december is de expositie 'Vrienden voor het leven' te bekijken in de Bibliotheek Centrum. In de Proosdij is een aantal unieke vriendenboekjes uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien.

 • Nieuwe Deventer lezingenreeks Bekijk details

  16 september 2021

  De erfgoedorganisaties van Deventer organiseren de komende maanden een gezamenlijke lezingenreeks. In plaats van dat elke organisatie een eigen lezing organiseert, worden de krachten nu gebundeld.

 • Tentoonstelling 'De wereld gaat open' Bekijk details

  22 juni 2021

  Van 22 juni tot en met 16 september 2021 is de tentoonstelling 'De wereld gaat open' te zien in de Bibliotheek Centrum én de Athenaeumbibliotheek. Op beide locaties is een aantal unieke boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien, waaronder (zak)atlassen, kaarten, reisbeschrijvingen en prenten.

 • Samen verder met de Collectie Historische Publicaties Overijssel Bekijk details

  4 juni 2021

  De bestuurders/directeuren van Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel hebben op 2 juni 2021 het convenant Collectie Historische Publicaties ondertekend. Met het convenant wordt de samenwerking aangegaan om een zo compleet mogelijke collectie van historische publicaties over Overijssel aan te leggen. Hiermee wordt de Overijsselse geschiedenis behouden. Naast verzamelen en behouden gaat het ook om ontsluiten en beschikbaar stellen aan het publiek dat hierin is geïnteresseerd.

 • Nieuwe publicatie: Religieuze verbinding in laatmiddeleeuwse stedelijke gemeenschappen Bekijk details

  20 mei 2021

  In mei 2021 verschijnt de bundel Religious Connectivity in Urban Communities (1400-1550). Reading, Worshipping, and Connecting through the Continuum of Sacred and Secular, onder redactie van Suzan Folkerts, conservator van de Athenaeumbibliotheek Deventer. Het boek gaat over de verbindingen die laatmiddeleeuwse stedelingen in Europa met elkaar aangingen door middel van religieuze teksten, beelden, objecten en rituelen.

 • Athenaeumcollecties vernieuwd Bekijk details

  26 april 2021

  De website met de gedigitaliseerde collecties van de Athenaeumbibliotheek heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Door de vernieuwde structuur zijn de gedigitaliseerde werken onderverdeeld in zeven deelverzamelingen en twee databanken, die tegelijk of per deelcollectie te bekijken en te doorzoeken zijn.

 • Minicolleges Deventer Boekenweek Bekijk details

  15 maart 2021

  In het kader van de Deventer Boekenweek heeft de Athenaeumbibliotheek twee minicolleges opgenomen.

 • Lancering app Hidden Deventer: op pad in Deventer anno 1495 Bekijk details

  17 november 2020

  Vanaf vandaag is een nieuwe gratis wandelroute beschikbaar in de app-store: Hidden Deventer. Daarin neemt het historische personage Katharina Kerstkens je mee door Deventer aan het eind van de 15e eeuw.

 • 'Deventer Boekenstad' verkozen tot Overijssels Boek van het Jaar 2020 Bekijk details

  9 november 2020

  Het boek 'Deventer Boekenstad. Twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel', onder redactie van Suzan Folkerts (conservator Athenaeumbibliotheek) en Garrelt Verhoeven (ex-directeur Deventer Verhaal), heeft de titel 'Overijssels boek van het Jaar' in de categorie non-fictie in de wacht gesleept. Het boek verscheen eind 2018 bij Walburg Pers ter gelegenheid van de gelijknamige dubbeltentoonstelling als afsluiting van de viering van 1250 jaar Deventer en het 100-jarig bestaan van de Bibliotheek Deventer....

Paginanavigatie