Nieuws uit de Athenaeumbibliotheek

Resultaat 51 - 60 (van 68)

 • Lezing: Joost Halbertsma 1789-1869 - een biografie Bekijk details

  30 april 2018

  Bijna vijftig jaar woonde Joost Halbertsma in Deventer. Alpita de Jong schreef zijn biografie en geeft een lezing over deze scherpzinnige, geliefde en gevreesde schrijver en dominee.

 • Verborgen fragmenten in de Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  10 april 2018

  Susanne de Jong (Athenaeumbibliotheek Deventer) geeft 7 juni een lezing over haar zoektocht naar middeleeuwse fragmenten die verborgen zitten in de boekbanden van de eeuwenoude collectie van de Athenaeumbibliotheek.

 • Lebuïnus in de marge Bekijk details

  30 maart 2018

  Blog van de conservator bij de expositie ‘De lezer aan het woord’ in de Athenaeumbibliotheek

 • Deventer Liederenhandschrift Bekijk details

  13 maart 2018

  Literatuurhistorica Cécile de Morrée (Universiteit Utrecht) geeft een lezing over het Deventer liederenhandschrift. Maar komt dit middeleeuwse handschrift eigenlijk wel uit Deventer?

 • Start expositie 'De Lezer aan het Woord' Bekijk details

  21 februari 2018

  Over sporen van lezers in de eeuwenoude boeken van de Athenaeumbibliotheek

 • Minicolleges in de Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  13 februari 2018

  Kruip weer terug in de collegebanken! In het kader van de Boekenweek 2018 organiseert de Athenaeumbibliotheek twee minicolleges, die elk een half uur duren. Bart Ramakers en Hans Mulder gaan in op verschillende onderwerpen die aansluiten bij het centrale thema van de Boekenweek: natuur. De minicolleges vinden plaats van 20.00 tot 21.30 uur in de hal van de Athenaeumbibliotheek (Klooster 12). Inloop is vanaf 19.30 en de toegang is gratis. Vanwege de beperkte ruimte graag van tevoren aanmelden bij...

 • Lezingenreeks in de Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  1 februari 2018

  In het voorjaar van 2018 organiseert de Athenaeumbibliotheek een serie van drie lezingen. Op drie donderdagen in februari, april en juni zullen jonge onderzoeksters ingaan op diverse onderwerpen, waarbij de link wordt gelegd met een of meer topstukken uit de bijzondere collecties van de Athenaeumbibliotheek.

 • Vitrines Athenaeumbibliotheek zijn weer gevuld Bekijk details

  24 oktober 2017

  Vorige week hebben we de tentoonstelling Heilzame planten afgebroken en de vitrines opnieuw gevuld met topstukken uit de collectie. Tot eind januari zijn er boeken te bewonderen die het verhaal vertellen over het ontstaan van de Athenaeumbibliotheek en de geschiedenis van de boekcollectie.

 • Suzan Folkerts nieuwe conservator Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  5 september 2017

  Op maandag 4 september is Suzan Folkerts begonnen als conservator van de Athenaeumbibliotheek van de Bibliotheek Deventer. In haar functie zal ze zich gaan bezighouden met onderzoek, beheer, ontsluiting en presentatie van de collectie.

 • Tuinfeest 2017 Bekijk details

  19 juli 2017

  Tuinfeestspecial in de Athenaeumbibliotheek Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen.

Paginanavigatie