Nieuws uit de Athenaeumbibliotheek

Resultaat 71 - 80 (van 81)

 • Vitrines Athenaeumbibliotheek zijn weer gevuld Bekijk details

  24 oktober 2017

  Vorige week hebben we de tentoonstelling Heilzame planten afgebroken en de vitrines opnieuw gevuld met topstukken uit de collectie. Tot eind januari zijn er boeken te bewonderen die het verhaal vertellen over het ontstaan van de Athenaeumbibliotheek en de geschiedenis van de boekcollectie.

 • Suzan Folkerts nieuwe conservator Athenaeumbibliotheek Bekijk details

  5 september 2017

  Op maandag 4 september is Suzan Folkerts begonnen als conservator van de Athenaeumbibliotheek van de Bibliotheek Deventer. In haar functie zal ze zich gaan bezighouden met onderzoek, beheer, ontsluiting en presentatie van de collectie.

 • Tuinfeest 2017 Bekijk details

  19 juli 2017

  Tuinfeestspecial in de Athenaeumbibliotheek Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen.

 • Tijdschriftenbestand Athenaeumbibliotheek verkleind Bekijk details

  25 januari 2017

  Het aantal tijdschriften op de leesplank van de Athenaeumbibliotheek is verkleind. De tijdschriften die uniek zijn voor de Athenaeumbibliotheek blijven.

 • Ontdek 750 jaar IJssellandschap! Bekijk details

  23 december 2016

  Op donderdag 22 december 2016 is in de Athenaeumbibliotheek in Deventer de aftrap gegeven voor de feestelijke viering van 750 jaar IJssellandschap. IJssellandschap en haar rechtsvoorganger De Verenigde Gestichten beheert en ontwikkelt sinds 1267 land, landgoederen, boerderijen en huizen rondom Deventer.

 • Van Liber Exodus tot Statenbijbel op 7 januari 2017 Bekijk details

  9 december 2016

  Op 31 oktober is ‘500 jaar protestant’ in Amsterdam van start gegaan. Er wordt een estafette van provincie naar provincie gehouden. In januari is Overijssel aan de beurt. De slotviering wordt op 31 oktober 2017 in Utrecht gehouden.

 • Virtueel kijkje in kapel uit 1500 Bekijk details

  23 november 2016

  Bezoekers van het Geert Groote Huis kunnen zich laten meevoeren naar de tijd van Geert Groote. Met een virtual-reality-bril kunnen ze een kijkje nemen in de verdwenen kapel van Geert Groote en zijn volgers.

 • Paul Kluwer opent expositie 'Oude en nieuwe wijsheid' Bekijk details

  10 november 2016

  De heer Paul Kluwer heeft de expositie 'Oude en nieuwe wijsheid' - van Nico Kluwer tot Ankh-Hermes op 10 november in de Athenaeumbibliotheek geopend.

 • Schenking Georg Hartong Bekijk details

  25 oktober 2016

  Al veertig jaar verzamelt Deventenaar Georg Hartong boeken over Overijssel. Sinds 1991, nu een kwart eeuw geleden, bevindt een groot deel van zijn collectie zich in de Athenaeumbibliotheek aan Het Klooster. In de vijfentwintig jaar breidde de collectie zich door schenkingen voortdurend uit.

 • Topstukken Athenaeumbibliotheek naar internationale tentoonstelling Bekijk details

  4 oktober 2016

  Op de tentoonstelling Heilig Schrift in Museum Catharijneconvent in Utrecht zijn twee bijzondere handschriften uit Deventer Athenaeumbibliotheek te zien. Het gaat om kolossale middeleeuwse Hebreeuwse Bijbelboeken van een eerbiedwaardige ouderdom. Opvallend in deze dertiende-eeuwse boeken zijn de illustraties.

Paginanavigatie