Stadswandeling door Deventer anno 1495

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 17:45

Ga mee tijdens een stadswandeling en maak kennis met de rijke geschiedenis van boekenstad Deventer aan het eind van de 15e eeuw.

Samen met het Groningse team achter de wandelapp Hidden Deventer organiseren we drie stadswandelingen waarbij je kennismaakt met de geschiedenis van boekenstad Deventer aan het eind van de 15e eeuw. Terwijl je door de straten van de stad loopt vertellen historici Margriet Hoogvliet, Sabrina Corbellini en Pieter Boonstra van alles over het verleden van boekenstad Deventer en de verschillende plekken waar je staat. Waar kon je in 1495 bijvoorbeeld terecht om boeken te kopen en te lezen?

De wandelingen vinden plaats op 12 maart, 9 april en 30 april en starten om 11.00 uur. Er wordt verzameld op het pleintje bij de Athenaeumbibliotheek (tussen Klooster 3 en Klooster 12). Aanmelden voor de stadswandelingen is verplicht en kan door op bovenstaande data te klikken.

Over de app Hidden Deventer
Ontdek laatmiddeleeuws Deventer door de ogen van Katharina Kerstkens terwijl zij een bezoek brengt aan haar nicht, een zuster van het Gemene Leven. Maak kennis met de rijke geschiedenis van boekenstad Deventer terwijl je door de straten van de stad loopt. Laat je leiden door de gps op je smartphone, bekijk op de historische kaart waar je bent, en verken plaatsen buiten de gebaande paden. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store.