Nieuws uit de Athenaeumbibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 62)

• Athenaeumbibliotheek en andere bibliotheken gaan digitaal erfgoedcollecties met elkaar verbinden Bekijk details

1 november 2021

In het nieuwe initiatief 'Verbonden erfgoed van bibliotheken' gaan tien bibliotheken, waaronder de Athenaeumbibliotheek, hun digitaal erfgoed volgens de principes van het Netwerk Digitaal Erfgoed met elkaar verbinden. Een subsidie van Stichting Pica, waarvoor de Koninklijke Bibliotheek als aanjager fungeerde, maakt dat mogelijk.

Bekijk details van Athenaeumbibliotheek en andere bibliotheken gaan digitaal erfgoedcollecties met elkaar verbinden

• Twee unieke 19e-eeuwse plakboeken geschonken aan Athenaeumbibliotheek Bekijk details

27 september 2021

Onlangs ontving de Athenaeumbibliotheek een schenking van de heer Ron Allard uit Terwolde. Het betreft twee wonderlijke boeken die afkomstig zijn uit de familie van winkelier Karel Kobus (1826-1907), die een zadenhandel dreef aan de Nieuwe Markt in Deventer.

Bekijk details van Twee unieke 19e-eeuwse plakboeken geschonken aan Athenaeumbibliotheek

• Expositie 'Vrienden voor het leven' Bekijk details

21 september 2021

Van 21 september tot en met 20 december is de expositie 'Vrienden voor het leven' te bekijken in de Bibliotheek Centrum. In de Proosdij is een aantal unieke vriendenboekjes uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien.

Bekijk details van Expositie 'Vrienden voor het leven'

• Nieuwe Deventer lezingenreeks Bekijk details

16 september 2021

De erfgoedorganisaties van Deventer organiseren de komende maanden een gezamenlijke lezingenreeks. In plaats van dat elke organisatie een eigen lezing organiseert, worden de krachten nu gebundeld.

Bekijk details van Nieuwe Deventer lezingenreeks

• Tentoonstelling 'De wereld gaat open' Bekijk details

22 juni 2021

Van 22 juni tot en met 16 september 2021 is de tentoonstelling 'De wereld gaat open' te zien in de Bibliotheek Centrum én de Athenaeumbibliotheek. Op beide locaties is een aantal unieke boeken uit de collectie van de Athenaeumbibliotheek te zien, waaronder (zak)atlassen, kaarten, reisbeschrijvingen en prenten.

Bekijk details van Tentoonstelling 'De wereld gaat open'

• Samen verder met de Collectie Historische Publicaties Overijssel Bekijk details

4 juni 2021

De bestuurders/directeuren van Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel hebben op 2 juni 2021 het convenant Collectie Historische Publicaties ondertekend. Met het convenant wordt de samenwerking aangegaan om een zo compleet mogelijke collectie van historische publicaties over Overijssel aan te leggen. Hiermee wordt de Overijsselse geschiedenis behouden. Naast verzamelen en behouden gaat het ook om ontsluiten en beschikbaar stellen aan het publiek dat hierin is geïnteresseerd.

Bekijk details van Samen verder met de Collectie Historische Publicaties Overijssel

• Nieuwe publicatie: Religieuze verbinding in laatmiddeleeuwse stedelijke gemeenschappen Bekijk details

20 mei 2021

In mei 2021 verschijnt de bundel Religious Connectivity in Urban Communities (1400-1550). Reading, Worshipping, and Connecting through the Continuum of Sacred and Secular, onder redactie van Suzan Folkerts, conservator van de Athenaeumbibliotheek Deventer. Het boek gaat over de verbindingen die laatmiddeleeuwse stedelingen in Europa met elkaar aangingen door middel van religieuze teksten, beelden, objecten en rituelen.

Bekijk details van Nieuwe publicatie: Religieuze verbinding in laatmiddeleeuwse stedelijke gemeenschappen

• Athenaeumcollecties vernieuwd Bekijk details

26 april 2021

De website met de gedigitaliseerde collecties van de Athenaeumbibliotheek heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Door de vernieuwde structuur zijn de gedigitaliseerde werken onderverdeeld in zeven deelverzamelingen en twee databanken, die tegelijk of per deelcollectie te bekijken en te doorzoeken zijn.

Bekijk details van Athenaeumcollecties vernieuwd

• Minicolleges Deventer Boekenweek Bekijk details

15 maart 2021

In het kader van de Deventer Boekenweek heeft de Athenaeumbibliotheek twee minicolleges opgenomen.

Bekijk details van Minicolleges Deventer Boekenweek

• Lancering app Hidden Deventer: op pad in Deventer anno 1495 Bekijk details

17 november 2020

Vanaf vandaag is een nieuwe gratis wandelroute beschikbaar in de app-store: Hidden Deventer. Daarin neemt het historische personage Katharina Kerstkens je mee door Deventer aan het eind van de 15e eeuw.

Bekijk details van Lancering app Hidden Deventer: op pad in Deventer anno 1495

Paginanavigatie