Expositie familie

Gepubliceerd op: 11 juni 2024 09:00

Op 15 juni vindt in Deventer Famillement plaats: het grootste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Ter ere van deze bijzondere gebeurtenis is de tijdelijke expositie op de Stromarkt ingericht rond het thema ‘familie’.

Boeken geven ons een inkijkje in het gezins- en familieleven van jaren geleden. In onze collectie hebben we kinderboeken om voor te lezen, maar ook documenten met familiestambomen. Sommige dingen zullen ons vreemd voorkomen, andere dingen veranderen echter nooit. Benieuwd? Vanaf 12 juni is de expositie gratis te bekijken binnen de openingstijden van de bibliotheek.

Meer informatie over Famillement
Het Famillement heeft dit jaar het thema ‘Nieuwe familie’ en zal plaatsvinden op 15 juni in Deventer. Famillement is het belangrijkste evenement op het gebied van familiegeschiedenis in Nederland. Het CBG organiseert in samenwerking met Collectie Overijssel en Bibliotheek Deventer een dag vol activiteiten op het gebied van genealogie. Of je nu beginnend stamboomonderzoeker bent of al door de wol geverfd, het gevarieerde programma biedt voor elk wat wils. Toegang is gratis. Meer informatie via de website van CBG.