Investeren in taal op het werk levert veel op

Een urenstaat of vakantierooster invullen? Een website opzoeken of mailtje beantwoorden?
Bij 1 op de 10 Nederlanders breekt het zweet uit als ze dat moeten doen: ze hebben moeite met lezen en schrijven.

En als er zoveel mensen zijn voor wie dit een probleem is, werkt er vast ook iemand met laaggeletterdheid in úw bedrijf.
Lees op deze pagina waarom investeren in een betere taalvaardigheid een win-winsituatie oplevert voor werknemer én werkgever.

Heb ik laaggeletterde medewerkers?

Hoe signaleert u laaggeletterdheid?

Waarom als werkgever investeren in taal?

Wat zijn de voordelen voor uw werknemers?

Ambassadeur Jeroen Kroese

Een gesprek met Jeroen Kroese

Hoe herkent u laaggeletterdheid?

Dit zijn de signalen

Vrachtwagenchauffeur Martijn

Geen watje, deze taalambassadeur

Herman maakt fouten bij storingsmeldingen

Herman is technisch zeer behendig, maar allerminst taalvaardig. Het beheerbedrijf, waar hij werkt drong er bij hem dan ook op aan taalles te gaan volgen. Zelf vindt Herman dit niet zo nodig. Zijn werkgever wel. “De mails die hij verstuurd zijn zeker geen visitekaartje voor ons bedrijf”. Recent nog heeft Herman een storing zo minimaal beschreven, dat deze niet als zodanig werd begrepen door de leverancier en dus niet werd opgepakt.

Lees meer

Hemink Groep: laat medewerkers direct formulieren invullen

Hemink Groep is een dienstverlener in vastgoedonderhoud, vastgoedverbetering en afbouw met vestigingen in Holten en Amersfoort. Hoewel de organisatie zelf weinig tot geen laaggeletterde medewerkers in dienst heeft, zien ze het wel als hun verantwoordelijkheid om hier aandacht voor te hebben en medewerkers met een open houding over laaggeletterdheid. "Wij laten medewerkers direct bij personeelszaken formulieren invullen."

Lees meer

Jody: “mensen gingen mijn advertenties corrigeren”

Toen wildvreemden hem berichten gingen sturen om de vele spelfouten te corrigeren in zijn advertenties op social media, wist Jody Visser dat hij toch echt zijn spelling moest gaan verbeteren. Hij vroeg bij zijn werkgever Scania om een taalcursus en inmiddels heeft hij 10 lessen gevolgd via de Bibliotheek Deventer. "Ik ben als het ware weer opnieuw naar school gegaan en ben de Nederlandse taal aan het herontdekken.”

Lees meer

Taalambassadeur José

Taalambassadeur Annet

Taalambassadeur Ria