Hemink Groep laat medewerkers direct bij personeelszaken formulieren invullen

Hemink Groep is een dienstverlener in vastgoedonderhoud, vastgoedverbetering en afbouw met vestigingen in Holten en Amersfoort. Via een congres van deltaWonen kwam Hemink Groep in aanraking met laaggeletterdheid. Hoewel de organisatie zelf weinig tot geen laaggeletterde medewerkers in dienst heeft, zien ze het wel als hun verantwoordelijkheid om hier aandacht voor te hebben en medewerkers met een open houding over laaggeletterdheid te benaderen.

Signaleringsfunctie
“Wij hebben als werkgever een signaleringsfunctie. Mocht er zich dan een probleem voordoen, dan voelen medewerkers zich vrij om het aan te geven”, aldus HR-medewerker Sanne de Graaff. “Ook hebben we onze communicatie naar bewoners meer visueel gemaakt", vult commercieel manager Debora Citgez aan.

Nuchtere aanpak
"Wij hanteren een nuchtere aanpak. De collega’s ondertekenen in mijn bijzijn de benodigde papieren. Dit zodat ik kan zien dat ze de formulieren zelf kunnen invullen. Een asielzoeker die bij ons ging werken hebben we laten samenwerken met collega’s die gewoon stug in Nederlands bleven antwoorden als hij een vraag had. Inmiddels heeft hij zelfs zijn veiligheidscertificaat (VCA) in het Nederlands behaald.”

Veel tekst levert stress op
Alle medewerkers bij Hemink groep bezitten een VCA-certificaat om veilig en gezond te kunnen werken. “Het examen doen vindt iedereen wel lastig”. Maar vindt De Graaff niet zo vreemd als je hele dagen buiten bezig bent en opeens een dik cursusboek uit je hoofd moet leren. Verder ziet De Graaff het vooral als gemakkelijkheid als medewerkers bij haar komen met de vraag of ze wil helpen om formulieren in te vullen. “Ze raken snel in de stress als ze heel veel tekst moeten lezen. Zeker als het op de computer is. Het zijn mensen die veel liever met de handen werken. Ze hebben dan gewoon een schop onder de kont nodig om het toch zelf te gaan doen, dan lukt het ze wel.”