Jody wilde beter leren schrijven: “mensen gingen mijn advertenties corrigeren”

Toen wildvreemden hem berichten gingen sturen om de vele spelfouten te corrigeren in zijn advertenties op social media, wist Jody Visser dat hij toch echt zijn spelling moest gaan verbeteren. Hij vroeg bij zijn werkgever Scania om een taalcursus en inmiddels heeft hij 10 lessen gevolgd via bibliotheek Deventer.

Mails zonder hoofdletters en punten
Eerst kon Jody zijn schrijfachterstand nog wel verbloemen. “Mijn voorman vulde altijd al het papierwerk in.” Maar naar gelang hij doorgroeide binnen Scania kreeg Jody ook meer verantwoordelijkheden. “Als procesoperator verzorg ik de besturing van robots. Ik moet daarbij ook zelf de bestellingen doen en ik merkte daarbij al meteen dat mijn schrijfkunsten behoorlijk waren weggezakt. Ik verstuurde berichten zonder hoofdletters, punten en komma’s. En veel dt-fouten. Ik kreeg daar wel reacties op, maar ik dacht altijd dat het geen probleem was zolang mensen het maar konden lezen.”

Taal aan het herontdekken
Toen de opmerkingen begonnen toe te nemen, ging het Jody echter steeds meer dwars zitten. “Zeker toen wildvreemden ongevraagd de teksten in mijn advertenties gingen verbeteren. Dat deed me besluiten om er wat aan te gaan doen. Ik heb dit vervolgens bij mijn leidinggevende aangekaart en hij beaamde dat mijn schrijfvaardigheid opgevijzeld moest worden. Zo ben ik bij de bibliotheek Deventer gekomen. Ik ben als het ware weer opnieuw naar school gegaan en ben de Nederlandse taal aan het herontdekken.”

Ezelsbruggetjes
De cursus bevalt Jody goed. “Hoewel het door corona wel wat lastiger is om lessen te volgen. Maar thuis heb ik een cursusboek. Mijn opdrachten stuur ik naar de bibliotheek en ik krijg ze nagekeken en met opmerkingen weer terug. Ook leer ik van hen ezelsbruggetjes om de regels wat eenvoudiger te onthouden. Dat is prettig. Ik ga net zo lang door totdat ik het helemaal onder de knie heb. Daarna pak ik mijn cursus Duits weer op. Want daar was ik gek genoeg al wel mee begonnen.”