Voor senioren

Collectie

Meer doen met de computer

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek helpt je verder.

Bekijk het aanbod

Dementheek / Geheugenpunt Bathmen

De Dementheek / Geheugenpunt Bathmen is een speciale kast in Bibliotheek Bathmen met materiaal voor mensen met dementie, geheugenproblemen en niet aangeboren hersenletsel en direct betrokkenen.

Meer informatie

Grootletterboeken en daisy-roms

In elke vestiging kun je veel grootletterboeken vinden. In de Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Colmschate en Bibliotheek Keizerslanden is een collectie daisy-roms aanwezig.

Meer informatie

Luisterboeken

Je kunt in de Bibliotheek en via de online Bibliotheek luisterboeken lenen. Gebruik de app Luisterbieb om de boeken af te spelen op een tablet, mobiele telefoon of computer.

Luisterboeken in de Bibliotheek

Luisterboeken in de online Bibliotheek

Digitaal meedoen 65+

Het netwerk digitaal meedoen 65+ is een samenwerking van inwoners en organisaties die het digitaal meedoen van ouderen in de Gemeente Deventer wil bevorderen. Door het organiseren van activiteiten willen we het netwerk vergroten.

Lees verder

Bibliotheek aan Huis

Als je niet in staat bent zelf de Bibliotheek te bezoeken dan kun je gebruik maken van onze service 'Bibliotheek aan Huis'.

Meer informatie

Organisaties voor senioren

 • Studiekringen 50plus

  Een studiekring is een succesvolle combinatie van ontmoeten, ervaringen delen en nieuws ontdekken. Op deze pagina vind je diverse instrumenten en handvatten om een studiekring te starten en om in een kring aan de slag te gaan.

  Meer informatie >

 • DeventerWijzer

  DeventerWijzer legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Deventer geregeld zijn. Het wijst je de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in jouw eigen buurt.

  Naar DeventerWijzer >

 • Raster Welzijn

  Raster Welzijn ondersteunt ouderen in het zelf organiseren van activiteiten om verbindingen in buurten, wijken en dorpen te versterken. Activiteiten waar jij en andere ouderen graag aan meedoen en waar je anderen kunt ontmoeten.

  Naar Raster Welzijn >

 • FIER&

  FIER& streeft naar een Deventer waarin mensen met én zonder dementie zoveel mogelijk meedoen. 
  FIER& biedt vrijwilligerswerk en activiteiten aan.

  Naar FIER& >

 • Alzheimer café

  Het Alzheimer café Deventer organiseert bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft.

  Naar Alzheimer Nederland >


Non-fictie boeken voor ouderen


Fictie boeken met oudere vrouwelijke hoofdpersonen


 • Hulp nodig?