Grootletterboeken en daisy-roms

In elke vestiging kun je veel grootletterboeken vinden. In de Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Colmschate en Bibliotheek Keizerslanden is een collectie daisy-roms aanwezig.

Bij grootletterboeken zijn de gebruikte letters bijna twee keer zo groot als de letters in een gewone roman. 
Grootletterboeken kun je gewoon op je lidmaatschapspas lenen, hiervoor heb je geen Verklaring Leesbeperking nodig.

Een daisy-rom ziet er hetzelfde uit als een gewone cd, maar kan naar keuze sneller of langzamer worden afgespeeld. Je kunt 'bladeren' om op de gewenste pagina of bij een hoofdstuk te komen. De speler onthoudt waar je gebleven bent. Om een daisy-rom te lenen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

In deze instructievideo van de Bibliotheek Hengelo wordt de werking van een daisy-speler uitgelegd. Wil je zelf een daisy-speler kopen, neem dan eerst contact op met je zorgverzekeraar.

Verklaring Leesbeperking
Voor het lenen van daisy-roms is het nodig een Verklaring Leesbeperking in te vullen. In dit geval via de website van de Bibliotheek Deventer voor registratie en om daisy-roms te kunnen lenen via de zelfservicebalie. Vul de Verklaring Leesbeperking online in of vraag één van onze medewerkers.

Koptelefoons
Wil je in de Bibliotheek Centrum, Bibliotheek Keizerslanden of Bibliotheek Colmschate een daisy-rom beluisteren en/of gebruik maken van de voorleesfunctie op de website, dan kun je gebruik maken van je eigen koptelefoon of van de leen-koptelefoon.

Naar de collectie Grootletterboeken

Naar de collectie daisy-roms