Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Anjet Daanje De herinnerde soldaat

  Een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog lijdt door een oorlogstrauma aan totaal identiteitsverlies en moet zich na de oorlog opnieuw uitvinden.

  Gedrukt boek

 • Tarjei Vesaas Het ijspaleis

  De 12-jarige Siss en de eveneens 12-jarige Unn zijn vriendinnen. Als Unn op een avond Siss een geheim wil vertellen, overrompelt dat Siss en ze vertrekt voortijdig naar huis.

  Gedrukt boek

 • Gaea Schoeters Trofee

  Een fervente jager met ethische principes en een groot respect voor de Afrikaanse natuur is al twee jaar van plan een Afrikaanse zwarte neushoorn te doden, maar als het zover is, doet hij een verrassende vondst met onaangename gevolgen.

  Gedrukt boek

 • Janneke Siebelink Soms sneeuwt het in april

  Een dochter groet op met het gewicht van het oorlogstrauma van haar moeder op haar schouders. Als ze op een kruispunt staat in haar leven, dringt het verleden zich op.

  Gedrukt boek

 • Roger Martin du Gard De verdrinking

  De korte, hartstochtelijke relatie die een letterenstudent aangaat met een bakkersjongen uit het dorp waar hij eind 19e eeuw als jong soldaat voor enkele weken is ingekwartierd.

  Gedrukt boek

 • Marco Balzano Ik blijf hier

  Een Italiaanse familie in het stadje Curon verzet zich tegen de hypocrisie van de politiek en de arrogantie van de macht.

  Gedrukt boek

 • Alejandra Ortiz De waarheid zal me bevrijden

  Autobiografisch relaas van een transvrouw die van Mexico naar Nederland vlucht, waar ze een moeizame weg aflegt naar het vinden van een veilig thuis, en de vrijheid om te mogen zijn wie ze werkelijk is.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Marion Bloem Indo

Marion Bloem ontvangt de Constantijn Huygens-prijs voor haar oeuvre. 'Indo' is een zoektocht naar het antwoord op de vraag wat het betekent om Indo, van gemengde Nedelands-Indische afkomst te zijn en wat typisch is aan de Indische cultuur.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken