VoorleesExpress zoekt voorlezers en coördinatoren

Gepubliceerd op: 28 juli 2023 12:37

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar om het plezier in taal en verhalen te stimuleren. Bij ons in Deventer doen jaarlijks ruim 50 gezinnen mee!

Zie jij jezelf al voorlezen bij een gezin of lijkt het je leuk om als coördinator de planning in goede banen te leiden? Dan zijn we blij met jou! Voor de start van het nieuwe seizoen, in september, zoeken we namelijk vrijwillige voorlezers en coördinatoren. 

Wat doet een voorlezer

Door je aan te melden als voorlezer kun jij met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in je omgeving. Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heb je een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. Je ontmoet elkaar thuis, zien elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders gaan jullie aan de slag met taal en (voor)lezen. Benieuwd hoe het eraan toe gaat als je voorleest in een gezin? Hier lees je het ervaringsverhaal van voorlezer Renske.

Wat doet een coördinator

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoek je naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. Je organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer samen drie keer een bezoek aan het gezin. 

De VoorleesExpress

Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Meer informatie over De VoorleesExpress vind je hier.

Meer informatie en aanmelden