Vrijwillige voorlezers en coördinatoren voor de VoorleesExpress Deventer

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

De VoorleesExpress in de gemeente Deventer is regelmatig op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren.

Wat je voor ons gaat doen
Als voorlezer ga je twintig weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Als voorlezer word je getraind in interactief voorlezen door de Bibliotheek Deventer en begeleid tijdens het voorlezen door een coördinator. 

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Meer weten? Kijk op https://voorleesexpress.nl/locatie/deventer.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je mailen naar voorleesexpress@bibliotheekdeventer.nl of bellen naar 06-50447948.