Vrijwillige voorlezers en coördinatoren voor de VoorleesExpress Deventer

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar om het plezier in taal en verhalen te stimuleren. Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, eenmaal per week, thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van de kinderen en verbindt mensen met verschillende achtergronden met elkaar.

We zijn op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren!

Wat doe je als voorlezer bij de VoorleesExpress?
Je gaat 20 weken langs bij een gezin in de buurt. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal.
Vooraf krijg je een training in interactief voorlezen, samen met andere voorlezers. Bovendien word je begeleid door een coördinator. 

Wat doe je als coördinator?
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoek je naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. Je organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer samen drie keer een bezoek aan het gezin. 
Als coördinator krijg je van ons een training en uiteraard begeleiden en ondersteunen we je. 

Meer weten?
Voor meer informatie kun je mailen naar voorleesexpress@bibliotheekdeventer.nl of bellen naar 06-50447948.