Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jongerenboeken op onderwerp.

  • Lezen voor de lijst

    Vind een boek dat bij je past.


Nieuwe boeken 📚


Lezen voor de lijst in jouw Bibliotheek

Wist je dat er in de Bibliotheken Centrum en Keizerslanden een mooie collectie boeken staat voor je leeslijst? Bibliotheek Colmschate heeft zelfs speciaal voor jou een Lezen voor de lijst-kast ingericht! In deze collectie vind je geschikte boeken voor je leeslijst Nederlands.

Lees meer

E-books en luisterboeken

Zoek en vind in Delpher

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

Oefen voor je theorie-examen

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Meer informatie

Online skills

Oefen voor je theorie-examen

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws.

Lees verder

Makersplein

Hou je van programmeren, wil je kennismaken met VR of leren hoe je een podcast kunt editen? We geven regelmatig workshops op het Makersplein. Check daarvoor de agenda op onze website. Elke zaterdagmiddag kun je langskomen bij het OpenLab. Daar is altijd wel iemand bezig met 3D-printen, lasersnijden of ontwerpen. Misschien heb je zelf een ontwerp dat je wil printen of snijden? Kom gerust langs om te overleggen.

Activiteiten op het Makersplein

Leren in de bieb

Zoek en vind in Delpher

Wil je rustig leren of lezen? In onze vestigingen hebben we fijne werkplekken waar jij aan school kunt werken. Hier kan je gratis komen leren of lezen, ook als je geen lid bent!

Alles over leren in de bieb

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & spreekbeurt

Oefen voor je theorie-examen

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer.

Meer informatie