Gastlenen

Gastlenen voor leners van de Bibliotheek Deventer

Met je bibliotheekpas kun je bij elke bibliotheek in Nederland gastlenen. Bij een aantal bibliotheken in Nederland zelfs met je eigen pas. Voor het lenen van media bij andere bibliotheken geldt het leenreglement van de bibliotheek waar je leent. Helaas is gastlenen niet mogelijk met een partnerpas.

Als je dit wilt dan moet je je bij je eerste bezoek aan de balie laten inschrijven als gastlener. Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je eigen pas kan gebruikt worden. In dat geval kun je de materialen inleveren bij de bibliotheek waar je ze geleend hebt of in je eigen bibliotheek.
  • Je eigen pas kan niet gebruikt worden. In dat geval krijg je een pas uitgereikt van de bibliotheek waar je bent en kun je de geleende materialen alleen inleveren in de bibliotheek waar deze geleend zijn.

Gastlenen voor leners van andere bibliotheken bij de Bibliotheek Deventer

Leners van bibliotheken uit heel Nederland zijn welkom bij de Bibliotheek Deventer als gastlener. Mogelijk kun je zelfs met je eigen pas lenen bij ons. Lukt dat niet dan verstrekken wij (mits je elders een geldig betaald lidmaatschap hebt) een bibliotheekpas waarmee je kunt gastlenen. Leen je bij de Bibliotheek Deventer dan geldt ons leenreglement. Helaas is gastlenen niet mogelijk met een partnerpas.

Als je dit wilt dan moet je je bij je eerste bezoek aan de balie laten inschrijven als gastlener. Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je eigen pas kan gebruikt worden. Materialen kunnen alleen worden ingeleverd bij de Bibliotheek Deventer.
  • Je eigen pas kan niet gebruikt worden. In dat geval krijg je een pas uitgereikt van de Bibliotheek Deventer. Materialen kunnen alleen worden ingeleverd bij de Bibliotheek Deventer.

Bekijk hier onze uitleenvoorwaarden.