Voor ouders

Jeugd

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Meer over BoekStart

Samen lezen

Je kunt jouw kind al op heel jonge leeftijd in aanraking brengen met boeken. Het stimuleert de taalontwikkeling en is bovendien erg leuk. Maar ook op latere leeftijd genieten kinderen van samen lezen.

Tips bij het voorlezen

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress helpt gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren.

Meer over De VoorleesExpress

Yoleo

Heeft jouw kind moeite met lezen? Probeer Yoleo.nl eens. Via deze site kan je kind "karaokelezen": de tekst op het scherm licht op en wordt uitgesproken. Je kunt Yoleo.nl gratis gebruiken met je bibliotheekpas.

Ga naar Yoleo.nl

Huiswerkbegeleiding

Moet je kind een spreekbeurt of werkstuk maken voor school of heeft je kind hulp nodig met het maken van huiswerk? Junior Einstein helpt je oefenen voor alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep!

Naar Junior Einstein

Mediaopvoeding

Kinderen groeien op in een wereld vol digitale media. Hoe ga je daarmee om? Welke keuzes maak je als ouder of verzorger? Wat is het belang van mediaopvoeding? Bekijk de tips.

Naar onze tips

Oefenen.nl

Als je jouw kind goed wilt kunnen voorlezen, is het fijn dat jij je ook zeker voelt met lezen. Op deze website kun je gratis oefenen met een programma waarmee je beter leert lezen.

Naar Oefenen.nl