Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jeugdboeken op onderwerp.

  • Werkstuk & Spreekbeurt

    Vind alle informatie.


Nieuwe boeken 📚 (9-12 jaar)

Week van de Mediawijsheid 2023!

Online ruzies, haatreacties, pesten en kleineren, ongepaste opmerkingen. Je komt deze vormen van kwetsend gedrag dagelijks online tegen... en misschien vind je zelfs wel dat het er bij hoort. Maar is dat zo? De Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023) staat dit jaar in het teken van sociaal gedrag online met als thema #hierniet.

Lees meer over De week van de Mediawijsheid

De boekenreismachine

Dit is het leukste online escaperoomspel voor bovenbouwleerlingen van de basisschool! Los puzzels op en ontdek alle hints en clues. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is?

Naar de boekenreismachine

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

PrutsHub op het Makersplein

Hou je van dingen maken of wil je graag createchnisch bezig zijn of leren programmeren? Ook daarvoor kun je bij de Bibliotheek terecht. Elke woensdagmiddag gaan we prutsen in de PrutsHub. Er zijn robotjes, bouwstenen, 3D-pennen of laptops met programmeerlessen. Je kunt gewoon aanschuiven tussen 14.30 en 16.00 uur op de tweede verdieping.

Activiteiten op het Makersplein

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips

Superboek

Lezen is leuk. Maar voor kinderen met een leesbeperking is lezen vooral moeilijk. Superboek helpt je door boeken in gesproken vorm, in braille of Jumboletter voor alle leeftijden aan te bieden.

Naar Superboek

Yoleo

Yoleo maakt lezen leuk en gemakkelijk. Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Teksten worden getoond en voorgelezen.

Naar Yoleo

Makkelijk Lezen Plein

Op dit plein vind je boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Meer over het MLP