Makkelijke leesboeken 12-18 jaar

Lezen met dyslexie

Weergaveopties:

 • Marieke Otten Roan gaat te ver

  Roan ontmoet Ilse in de discotheek en zoent met haar. Als hij haar weer ziet, gaan ze samen naar het park. Roan wil zo graag vrijen dat hij niet naar Ilse luistert. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marlies Verhelst Doorzetten!

  Jayden (ca. 12) wil graag op hockey, maar zijn moeder wil dat hij voetbalt, net als zijn vader vroeger. Jayden gaat toch op hockey. Daar ontmoet hij Sarina. Ze heeft een geheim waar Jayden van schrikt. Verhaal met korte zinnen en eenvoudige woorden. Met zwart-wittekeningen. Makkelijk te lezen (onder niveau 1F/AVI-M7). Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Geheim transport

  Abel is op vakantie in Spanje. Hij moet van twee mannen wapens smokkelen. Kan hij aan de mannen ontsnappen? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Anne Frank in het kort

  Anne Frank vlucht in de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam. Ze duikt onder in het Achterhuis. Hoe zag haar leven eruit voor, tijdens en na de jaren in het Achterhuis? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Leesniveau A1/A2. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Drama

  Docent Johan is verongelukt. De hele school is in rouw. Maar Roos vond Johan een nare docent. Langzamerhand ontdekt Roos steeds meer over zijn leven. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Olga Maria Berger Naar de grens

  Omar (14) woont in Syriƫ. Mannen van IS willen dat Omar met hen gaat vechten. Hij vlucht met zijn moeder en zusje naar Nederland. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Johan Van Caeneghem Voor de klas

  Lars zit op een nieuwe school. Hij vindt zijn lerares Frans erg aardig. Maar pestkop Kevin vindt dat maar niks. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Het schemerhuis

  Jay (15) en zijn zus Johanna (14) ontdekken op weg naar school een nieuwe weg. Er staan veel braamstruiken langs. Ze eten van de heerlijke bramen. Daardoor gebeuren er vreemde dingen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Shutterstock Een soldaat in huis

  Het is mei 1940. Chris woont met zijn broertje en moeder vlak bij Schiphol. Als de oorlog uitbreekt, komt een militaire vlieger bij hen wonen. Als hij maar niet vraagt waar hun vader is... Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Marian Hoefnagel Topscorer

  Jochem, de nieuwe spits van het eerste elftal, wordt gepest omdat hij op jongens valt. Als hij topscorer wordt, krijgt hij problemen met doping en geld. Zijn vrienden Daan en Noa proberen hem te helpen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek