Speciale pas Bathmen

Ben je geen lid van de bibliotheek, maar wil je wel gebruik maken van de collectie van Dementheek Bathmen? Je kunt in dat geval een speciale pas aanschaffen.

Je mag dan maximaal 4 boeken en andere materialen in huis hebben. De uitleentermijn is 4 weken. Daarna kun je de materialen 2 keer verlengen (als niemand anders een reserveringsaanvraag heeft gedaan).

Zowel de spel-, en activeringsmaterialen als de hulpmiddelen zijn alleen te lenen in de Bibliotheek Bathmen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Er is een medewerker van de Bibliotheek aanwezig die hierbij kan helpen. De spel-, en activeringsmaterialen en de hulpmiddelen uit de Dementheekcollectie kunnen niet worden gereserveerd, de boeken en films wel.

Speciale pas Bathmen
Je kunt de Speciale pas Bathmen online of in een vestiging aanschaffen.
Online: Je schrijft je in en betaalt meteen met iDeal. De pas krijg je binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Naar inschrijven en betalen via iDeal
Bij een vestiging: Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

Betalen met iDeal
Je kunt je bibliotheekzaken eenvoudig online regelen. Het lidmaatschap of eventueel telaatgeld betaal je bijvoorbeeld met iDeal. Ook kun je ervoor kiezen om een tegoed op je pas te storten. Zo kun je gebruik maken van faciliteiten als internet of printen in de bibliotheek.

Kosten lidmaatschap 2022
Speciale pas Bathmen (volwassenen)  €10,00 per jaar

Inschrijfgeld (niet bij betaling via iDeal)  €2,70 

We willen zoveel mogelijk kosten buiten het lidmaatschap voorkomen. In de volgende gevallen rekenen we wel extra kosten:

  • Telaatgeld: als je dementheekmateriaal na het aflopen van de uitleentermijn terugbrengt, betaal je €0,15 per titel per dag.
  • Administratiekosten: na 4 weken overschrijding van de uitleentermijn, bij beschadiging of als dementheekmateriaal niet worden teruggebracht, betaal je administratiekosten. Hier voegen we eventueel telaatgeld, incassokosten of vergoeding van dementheekmateriaal aan toe. De vergoeding is de dagprijs van media met een minimum van €5,40.
  • Een nieuwe pas: het vervangen van een verloren of kapotte pas kost €3,75.

Lees alle uitleenvoorwaarden van de Bibliotheek Deventer per 1 januari 2022.