Interessante links

Oefenen Nederlands (NT2)

Oefenen.nl: anderstaligen die Nederlands willen leren (NT2) kunnen op Oefenen.nl op een laagdrempelige manier kennismaken met de Nederlandse taal. Met het programma Lees en Schrijf! Het leesplankje, Taalklas.nl en Station Nederlands gaat iemand stap voor stap vooruit. 

Op Oefenen.nl vind je ook een Programma Basis Inburgering. Je leert tussen de 1.200 en 1.500 woorden die horen bij taalniveau A1.

Woord voor woord’ op youtube, eerste woordenschat voor beginners.

Op http://www.nlwords.nl/ vind je oefeningen, toetsen, theorie en video’s voor nieuwkomers die de Nederlandse taal nog niet meester zijn.

MOOC introduction to Dutch is een gratis online cursus van 3 weken voor beginners. Hij is steeds 3 weken beschikbaar, op de website staat wanneer de volgende cursus van start gaat.

www.loecsen.com voor beginners, met heel veel (steun)talen, eigenlijk voor toeristen maar bruikbaar.

Het verhaal van Betty. Een makkelijk lezen boekje verfilmd! Mooi filmpje van 10 minuten, leent zich goed om er zinnetjes bij te maken. 

Op http://nl.ver-taal.com/index.htm vind je liedjes, filmtrailers, puzzels, idioom.

NT2 Taalmenu heel veel oefeningen, vereist voorwerk, pas op: niet alles is gratis.

Nedbox Aanrader! Leuke filmpjes en artikelen met oefeningen op alle niveaus. Ziet er goed uit en is gebruiksvriendelijk. Keuze uit verschillende ondersteunende talen. We nemen het Belgisch idioom op de koop toe.

2bdutch geselecteerde Nederlandstalige video’s, met NL ondertiteling (klik rechts onderin op cc en kies NL) ook ondertiteling in Spaans, Engels, Frans, Duits en Portugees, hoger niveau.

Taalthuis gratis online taalprogramma voor hoger opgeleiden, voertaal Engels.

http://www.babbel.com/ met Engels als steuntaal, voor beginners.

Mijn woordenboek goede vertaalsite, met voorbeelden gebruik woorden.


Allerlei

De verkeershulp op praktische wijze oefenen met verkeerssituaties, met aandacht voor woordenschat.

Net in Nederland De omroepen hebben deze website opgezet voor anderstaligen. Een selectie van tv-programma’s wordt met Engelse, Arabische of Nederlandse ondertiteling aangeboden. Onder andere het NOS-journaal.

DUO: inburgeren.nl

Het begint met taal landelijk netwerk taalmaatjesprojecten.