Expositie 'Zo schrijft Deventer'

Gepubliceerd op: 1 februari 2023 14:24

Op 6 maart 2023, vlak voor de Deventer Boekenweek, opent de nieuwe expositie 'Zo schrijft Deventer' in de Bibliotheek Deventer. In de expositie zijn werken van verschillende Deventer auteurs te zien.

In 1962 zet Gerhard Jan Lugard de schrijvers en kunstenaars van Deventer in het licht tijdens de tentoonstelling ‘Zo schreef Deventer’. Deventer literatuur uit 7 eeuwen. Lugard, die tijdens de Tweede Wereldoorlog lid is van het ondergrondse literaire gezelschap De Kleine Kring, geeft aandacht aan zowel bekende als onbekende auteurs en kunstenaars. Nu, 60 jaar later, is het tijd voor een nieuwe expositie waarin het werk van Deventer auteurs aan het publiek wordt getoond. Maak kennis met Deventer auteurs uit heden en verleden, bekend en onbekend!

Deze expositie van de Athenaeumbibliotheek opent tijdens de Deventer Boekenweek en is te zien van 6 maart tot 1 juli 2023 in de Proosdij van Bibliotheek Centrum. De expositie is samengesteld door Lotte van den Berg, student Neerlandistiek aan de Universiteit Leiden. Aan de hand van thema's zoals De Kleine Kring, Onderwijs, Religie, Familie en Politiek vult zij niet alleen de vitrines met boeken van Deventer auteurs, maar ook een webexpo over Deventer auteurs. Deze webexpo wordt in de komende jaren telkens aangevuld met nieuwe auteurs en thema's. Zo brengen we de informatie uit de database Deventer auteurs, onderdeel van onze digitale collecties, tot leven. 

De expositie is te bezoeken van 6 maart tot en met 1 juli in de Proosdij, Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18. Toegang is gratis binnen de openingstijden van de bibliotheek. 

Denk mee!

De webexpositie is een eerste selectie. De komende jaren breiden we deze webexpositie steeds verder uit. Dit kunnen we niet alleen. Heb jij een tip voor een Deventer auteur of meer informatie over een auteur, dan kan je contact opnemen met de Athenaeumbibliotheek. 

Stuur een mail