Techniekworkshops in de Kerstvakantie

Gepubliceerd op: 9 december 2021 09:50

Tetem organiseert in de kerstvakantie superleuke workshops voor kinderen van 6 - 16 jaar! Van maandag 27 t/m donderdag 30 december kan je kind lekker creatief bezig zijn in de Bibliotheek Centrum met bouw- en maakworkshops.

Workshops
Tetem organiseert verschillende workshops waarbij je zelf dingen ontwerpt en in elkaar zet. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen lichtpiano, bioplastic en bibberspiraal maken. Maar ook ontdek je hoe je een robot programmeert en ontwerp je een eigen Virtual Reality omgeving die je daarna binnentreedt. Cool, toch?

Maak je eigen lichtpiano
Met behulp van kopertape, een lampje en en een batterij maakt je kind deze Kerstvakantie een heuse lichtpiano. (9 - 12 jaar)

Ontdek de wereld van Virtual Reality
Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Vandaag kun je aan de slag met Virtual Reality (12 - 16 jaar)

Zelf bioplastic maken
Onder leiding van de mensen van het creatieve bedrijf Tetem kan je kind (8-12 jaar) zelf aan de slag met het maken van bioplastic

Bouw je eigen Bibberspiraal
De bibberspiraal is een behendigheidsspel waarin je een ring langs een draad van het ene uiteinde naar het andere uiteinde brengt zonder die draad aan te raken. Bouw je eigen bibberspiraal en test je oog-handcoördinatie! (8 - 12 jaar)

Bouw je eigen zonnecel
Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. (8 - 12 jaar) 

Dura Vermeers Techniekhuis
Bijna alle nieuwe huizen krijgen al standaard zonnepanelen op het dak, zo ook dit Techniekhuis. Door middel van geleidende tape en LED-lampjes kan in jouw Techniekhuis straks licht branden! (8 - 12 jaar) 

Leer ruimtelijk tekenen met 3D-pennen
Met een 3D-pen kun je ruimtelijke schetsen maken. Binnenin de pen wordt plastic verwarmd, dat er gesmolten uit komt. Kom tekenen in de ruimte! (5 - 9 jaar)

Programmeren met Homey de huisrobot
In deze workshop ga je in gesprek met de huisrobot Homey. Je laat Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Homey, doe de lamp aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot je steeds beter kennen en wordt slimmer! Je ervaart zo de invloed die je kunt hebben op AI gedreven technologie.  

Meedoen
Voor het meedoen aan de workshops is het verplicht je vooraf aan te melden via onze site. Voor elke workshop is er een beperkt aantal plekjes, dus meld je snel aan! Meedoen kost € 1,00.