Doe mee aan de gedichtenwedstrijd tijdens de Poëzieweek 2023!

Gepubliceerd op: 6 december 2022 15:23

Het grootste poëziefeest voor jong en oud staat weer voor de deur! Van 26 januari tot en met 1 februari staat de Poëzieweek centraal.

Het thema

Het thema van de poëzieweek is vriendschap. Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven en inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie wij zijn en wie wij willen worden. Een gedicht kan ook je vriend zijn, ze helpen ons om emoties en gevoelens een plek te geven waar je soms zelf geen woorden voor hebt.

Vriendschappen komen in verschillende vormen, kleuren en maten. Of het u gaat om de vriendschap met de buren, online game vrienden, vriendschappen die al jaren mee gaan of iemand die nog maar kort geleden op je pad is gekomen.

Het Poëziegeschenk

De auteurs die dit jaar het Poëziegeschenk schrijven, belichamen het thema vriendschap op verschillende manieren. Niet alleen koesteren ze een literaire vriendschap over de grenzen heen, de Nederlandse Hester Knibbe en de Vlaamse Miriam van Hee, zijn ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’.

De gedichtenwedstrijd

Opnieuw organiseert de Bibliotheek Deventer samen met MIMIK een gedichtenwedstrijd in het kader van de landelijke Poëzieweek. Deventer Dichters kunnen zich dit jaar laten inspireren door het thema ‘Vriendschap’.

Inzenden van een gedicht kan via het wedstrijdformulier. In de loop van januari kiest de jury uit alle inzendingen 8 genomineerden. Op donderdag 26 januari 2023 vindt de Deventer aftrap van de Poëzieweek plaats in MIMIK. Op deze avond lezen alle genomineerden van de Deventer Gedichtendag hun gedichten voor op het podium van MIMIK Aansluitend maakt de jury de prijswinnaars bekend.

Wil jij meedoen?
Ben je ouder dan 14 jaar en woon je in de gemeente Deventer of binnen een straal van 20 kilometer hiervan? Doe dan mee en stuur vóór 12 januari 2023 je gedicht in! Dat kan via het wedstrijdformulier. Hier staan ook alle voorwaarden. Wat kun je winnen? De eerste prijs is € 100,- en wordt aangeboden door de Bibliotheek Deventer. De 2e en 3e prijs worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Praamstra en De Inktpot.

Stuur je gedicht in!