Maak kennis met digitaal lezen

Gepubliceerd op: 28 september 2023 16:00

Goed nieuws voor jongeren die graag lezen of boeken luisteren. Of wanneer je juist op zoek bent naar een manier om lezen leuker te maken! Deze maand ging de nieuwe LEES-app van de Online Bibliotheek live.

De LEES-app

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar, download dan de nieuwe LEES-app, zo kun jij een jaar lang gratis lezen en luisteren. Hier staan ruim 120 e-books en luisterboeken voor je klaar en kun je kennis maken met digitaal lezen! De boeken die de app te vinden zijn, zijn speciaal uitgezocht door en voor jongeren.

De boeken zijn ingedeeld in verschillende categorieën en kun je kiezen uit populair met onder andere 'Wij leugenaars van' E. Lockhart en 'The hate u give' van Angie Thomas. In de categorie spanning vind je onder andere 'Zes seconden' Danielle Bakhuis en 'H@ck' van Mirjam Mous. In de categorie sport lees je 'RICO' van Leon Verdonschot of  'De tranen van Messi' van Edwin Winkels. In de categorie liefde vind je onder andere 'Ik geef je de zon' van Jandy Nelson en 'Op mijn schouders' van Jennifer Niven. Lees in de categorie lifestyle alles over Billie in 'Billie Eilish' van Malcolm Croft of kruip op de bank met 'Damn Honey' van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Naast deze categorieën zijn er nog veel meer te vinden in de LEES-app!

Download de app voor Android

Download de app voor iOS