Hulp voor in de digitale wereld

Gepubliceerd op: 28 september 2023 12:38

Ben je nieuwsgierig naar de digitale wereld, maar voel je je soms overweldigd? Speciaal voor onze inwoners die wel wat hulp kunnen gebruiken, hebben de Bibliotheek Deventer en Gilde-Seniorweb dit najaar een vernieuwd aanbod digitale cursussen en workshops. Of je nu wilt leren e-mailen, foto's delen of gewoon meer vertrouwd wilt raken met je computer: onze workshops voor beginners zijn de perfecte plek om te starten. Voor wie de smaak te pakken heeft, kan zijn digitale kennis verder uitbreiden met het cursusaanbod van Gilde Seniorweb.

Eigen tempo

Vind je het lastig om met een muis te werken of te navigeren op websites? In onze Klik & Tik-cursussen leer je op je eigen tempo de vaardigheden die je nodig hebt om je comfortabel te voelen met je computer, tablet en het internet.  
 
Tijdens onze smartphonecursussen leer alles over het gebruik van apps, berichten sturen en foto's maken met je smartphone. Na het volgen van deze cursus kun je met vertrouwen je smartphone gebruiken. 

Heb je een specifieke vraag over je computer, tablet of smartphone? Maak dan een afspraak  voor het gratis spreekuur Digihulp op zaterdag in Bibliotheek Centrum 

Inloggen

Steeds meer overheidszaken regel je online. In onze Digisterker-cursussen ontdek je hoe je veilig en zelfstandig kunt inloggen bij instanties zoals de Belastingdienst en het UWV.  
Ook belangrijke informatie over je gezondheid en medische afspraken vind je tegenwoordig online. Tijdens de cursus van Digivitaler leer je hoe je met je DigiD kunt inloggen bij het zorgportaal van het Deventer Ziekenhuis. 

Aanbod Gilde-Seniorweb

Ook kun je in Deventer terecht bij onze partner Gilde-Seniorweb. Zij bieden een mooi najaarsprogramma aan met verschillende digitale cursussen zoals Windows, Mappen & Bestanden, fotobewerking en een fotoboek maken. Deze cursussen sluiten goed aan op het aanbod van de Bibliotheek Deventer.

Aanmelden

Meld je hier aan voor een van de cursussen of workshops van de Bibliotheek en ontdek de mogelijkheden die de digitale wereld te bieden heeft.