Hulp die bij je past op Ontwikkelplein Keizerslanden

Gepubliceerd op: 1 juni 2022 15:15

Van uitstel kwam geen afstel. Na een start in coronatijd afgelopen najaar openden wethouder Rob de Geest en onze directeur Alice van Diepen vandaag officieel het Ontwikkelplein in de Bibliotheek Keizerslanden. Een laagdrempelige plek in de wijk waar mensen terecht kunnen voor praktische hulp en informatie over geld, wonen, computer, taal en meer.

Hulp bij de dagelijkse dingen zelf blijven doen en meedoen

Beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen, zelf een formulier invullen. Voor sommigen een behoorlijke uitdaging. Dat bevestigt ook De Geest: “Al het goede komt vanzelf zeggen ze wel eens, maar niet voor iedereen. Dat is soms hard werken. Op deze manier helpen, zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke situatie, is optimaal voor groei en ontwikkeling”.

Kracht in onderlinge samenwerking op één plek

"Juist doordat we al een half jaar samenwerken zie je de kracht van deze samenwerking op deze plek. Er groeit iets, er stroomt iets” vertelt Alice. “Alle partners zien en spreken elkaar regelmatig, je weet van elkaar wat je doet, waar je van bent. Je versterkt elkaar. Verwijzen wordt veel makkelijker, je pakt snel iets samen op en dat komt allemaal ten goede van de bezoeker met de hulpvraag.” 

Iedereen geholpen de deur uit

Maatschappelijke partners tegelijkertijd bij elkaar in een gezellige wijkbibliotheek. Het creëert is een toegankelijke plek waar je direct op weg geholpen wordt. Is het niet door de ene organisatie, dan wel door de ander die er ook aanwezig is. Geldfit Deventer, de Kern, Gilde Seniorweb Deventer, de Wijkagent Keizerslanden, Team Toezicht & Handhaving, Voor Elkaar Teams Deventer, Woonbedrijf Ieder1, de OV Ambassadeurs, de vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid, Taalhuis Deventer, de Taalsalon en de medewerkers van de Bibliotheek. Samen staan ze klaar en door het aanbod op elkaar en de behoefte van de bezoeker af te stemmen helpen zij mensen verder.  

Meer over Ontwikkelplein Keizerslanden