Duizend inschrijvingen voor nieuw bibliotheekabonnement!

Gepubliceerd op: 6 oktober 2023 21:21

In september introduceerden wij het gratis abonnement voor jongeren tot en met 27 jaar. We deden dit met een feestelijke aftrap in de Bibliotheek Centrum. Vandaag, amper een maand na de introductie van het abonnement, verwelkomden wij het 1000ste jongerenlid.

Onze ambitie is om alle drempels weg te halen om jongeren te laten lezen. Deze tijd vraagt om nieuwe oplossingen en soms liggen die voor de hand, zoals de verlenging van het jeugdabonnement naar 27, aldus Alice van Diepen. 

De rode loper ging uit vorige maand. Met muziek, rondleidingen, drankjes en een duurzame waterfles onthaalden we op 30 augustus honderden Deventer studenten. Niet alleen in onze vestigingen, zelfs op de Brink was er een pop-up inschrijfpunt. Het abonnement is een uitnodiging om te lenen, te lezen, te leren en ontmoeten.  

Lenen zonder drempels

Het abonnement geeft jongeren gratis toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, tijdschriften en online cursussen. In alle vestigingen kunnen ze gebruik maken van de studie- en werkplekken of terecht voor informatie over de digitale overheid, zoals voor hulp bij het aanvragen van studiefinanciering. 

Schrijf je in en ontvang een tof cadeau van ons

Ben jij jonger dan 27 jaar en wil jij lid worden van de bibliotheek? Schrijf je dan in voor ons gratis abonnement, doe je dit vóór 31 oktober dan ontvang jij ook nog een tote bag met inhoud van ons! 

Heb jij je al online ingeschreven en heb je nog geen tote bag? Vergeet deze dan niet op te halen bij een van onze vestigingen!  

Ik wil lid worden

Samenwerking met de Gemeente Deventer

Dat kinderen en jongeren nu gratis en boetevrij kunnen lenen hebben wij te danken aan de Gemeente Deventer. Samen met hen werken we ook op deze manier aan gelijke kansen.