Ik wil een Taalmaatje

Nederlands leren valt niet altijd mee. Samen Nederlands praten is een goede manier om Nederlands te leren. Dit kan met een taalmaatje. Dit is een vrijwilliger die een keer per week met je afspreekt. Je kunt bij je taalmaatje terecht met vragen, jullie kunnen samen oefeningen doen en je hebt een leuke gesprekspartner.

Hoe werkt het?

Een Taalmaatje helpt jou bij het leren van de Nederlandse taal. Met een Taalmaatje oefen je de Nederlandse taal een jaar lang twee uur per week.
Het is belangrijk dat je in Deventer woont, 18 jaar of ouder bent en al een beetje Nederlands kan praten.

Een jaar lang oefen je elke week samen met jouw Taalmaatje de Nederlandse taal. Dat zal vooral spreken zijn, maar ook lezen en schrijven, als je dat wil. Jullie spreken zelf af op welke dag, hoe laat en waar jullie elkaar zien.

LET OP: jouw Taalmaatje is geen docent. Je krijgt geen les, het is geen cursus. De Taalmaatjes krijgen wel een training, waarin ze leren hoe ze het Nederlands samen met jou kunnen oefenen.

Een Taalmaatje is gratis.

Als je een Taalmaatje wil, druk dan op de oranje knop 'Ik wil een Taalmaatje'. We zullen jou dan bellen. Daarna komt er een afspraak voor een gesprek bij jou thuis of in de Bibliotheek. We gaan samen een formulier invullen. Daarna zoeken we een Taalmaatje dat goed bij jou past.

Ik wil een Taalmaatje

Wil je eerst meer informatie?

Neem dan contact met ons op door te bellen naar Patricia Poelmann, telefoonnummer 0570-675728 of te mailen naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl.


  • Aida

    Aida heeft een Taalmaatje gehad en vertelt in dit filmpje over zichzelf en de stad Deventer.

    Kijk de video >