Ik wil een Taalmaatje

De Nederlandse taal leren valt niet altijd mee. Samen Nederlands praten is een goede manier om de taal te leren. Dit kan met een Taalmaatje. Dit is een vrijwilliger die jou helpt om de Nederlandse taal beter te leren spreken, lezen en begrijpen. Je kunt je maatje vragen stellen, jullie kunnen samen oefeningen doen en je hebt een leuke gesprekspartner. Dit kost geen geld.

Eén keer per week spreek je af met je Taalmaatje. Dit kan bij jou thuis of in de bibliotheek. Je oefent dan twee uur lang de Nederlandse taal. Dit zal vooral spreken zijn, maar je kunt ook hulp krijgen bij lezen en schrijven. Het is belangrijk dat je in Deventer woont, 18 jaar of ouder bent en al een beetje Nederlands kan praten. Een Taalmaatje is voor één jaar.

 

Als je een Taalmaatje wilt, druk dan op de oranje knop 'Ik wil een Taalmaatje'. We zullen jou dan bellen. Daarna komt er een afspraak voor een gesprek bij jou thuis of in de Bibliotheek. We gaan samen een formulier invullen. Daarna zoeken we een Taalmaatje die goed bij jou past.

Wil je meer weten? Neem dan contact met Patricia Poelmann, te bereiken via telefoonnummer 0570-675728 of mail naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl.

Let op: een Taalmaatje is geen docent. Je krijgt geen les en het is geen cursus. De Taalmaatjes krijgen wel een training waarin ze leren hoe ze de Nederlands taal het beste met jou kunnen oefenen.

Ik wil een Taalmaatje


  • Aida

    Aida heeft een Taalmaatje gehad en vertelt in dit filmpje over zichzelf en de stad Deventer.

    Kijk de video >