Scoor een boek

Jeugd

Scoor mee met Go Ahead Eagles en de bibliotheek!

Scoor een Boek! is een leesproject dat de Bibliotheek Deventer met Go Ahead Eagles organiseert. Veel scholen in Deventer doen eraan mee, maar ook thuis kun je met ons boeken scoren. Meedoen is simpel en je kunt er leuke prijzen mee winnen.
Tijdens het project word je aangemoedigd door aanvoeder Bas Kuipers!

Boeken scoren doe je samen

poster scoor een boek

Heb jij 'm al, de Scoor een boek-poster? Als je samen met je gezin leest en de challenges op de poster doet, kunnen jullie één van de vijf voetballen met handtekeningen van Eaglesspelers winnen. 

Je vindt de Scoor een boek-poster in de bibliotheek of je download hem hier.

Veel leesplezier!

Download jouw leeschallenge-poster

Biebchallenge: Go Ahead Eagles vs. Heracles

Scoor met een bezoek aan de bibliotheek! Elke keer als je de bieb bezoekt, kun je daar een voetbalstempel halen op de stempelkaart die je hier downloadt (of op de poster die je op school hebt gekregen). 

We zullen dan zien wie meeste stempels verdient: de Go Ahead-fans uit Deventer of de Heracles-aanhangers uit Almelo! Bovendien kun je door mee te doen kans maken op kaartjes voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles. 

Download jouw stempelposter en lees meer

Lekker lezen voor kinderen van 8-12 jaar

Moeite met lezen? Probeer Yoleo!

Met je bibliotheekabonnement kun je gratis gebruikmaken van Yoleo. Yoleo is online "karaokelezen": de tekst wordt getoond én voorgelezen. Zo wordt lezen een stuk makkelijker!

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

Soms gaat lezen niet vanzelf. Bijvoorbeeld omdat je dyslexie hebt. Daarom hebben veel bibliotheken een Makkelijk Lezen Plein. Hier vind je boeken en luisterboeken die "gewoon leuk" zijn én het lezen iets makkelijker kunnen maken.

Lees verder

Luisterboeken en e-books

Via de Online Bibliotheek heb je met je bibliotheekabonnement toegang tot heel veel e-books en luisterboeken. Van de Zoete Zusjes tot Broederband.
Welke kies jij?

Bekijk de jeugdcollectie