Scoor een boek

Jeugd

Scoor mee met Go Ahead Eagles en de bibliotheek!

Scoor een Boek! is een leesproject dat de Bibliotheek Deventer in samenwerking met Go Ahead Eagles organiseert. Veel scholen in Deventer doen eraan mee, maar ook thuis kun je met ons boeken scoren. Meedoen is simpel en je kunt er leuke prijzen mee winnen.
En tijdens het project word je aangemoedigd door Go Ahead Eaglessterren Jay Idzes, Rashaan Fernandes en Xander Blomme!

Lees en maak kans op een voetbal

poster scoor een boek

Ook thuis kun je boeken scoren! En niet alleen jij: ook je vader, moeder, broers en zussen mogen meedoen. Download en print de Scoor een boek Thuisposter, doe de opdrachten en maak kans op één van de vijf voetballen met handtekeningen van Go Ahead Eaglesspelers.

Op de bovenste helft van de poster staan allerlei leuke opdrachten. Heb je een opdracht gedaan? Kleur dan het voetbalshirt in. Op de onderste helft van de poster staan voetbalshirtjes. Vijftien minuten gelezen? Kleur dan een shirtje in! 

Om zo'n coole voetbal te winnen, lever je je poster vóór 15 april 2023 in in één van de bibliotheken in de gemeente Deventer. Je mag ook een foto van je poster mailen naar nienkeroozendaal@bibliotheekdeventer.nl. Zet in de mail je naam en je telefoonnummer. 

In de week van 17 april verloten we de vijf voetballen. We nemen dan persoonlijk contact op met de winnaars.

Veel leesplezier gewenst!

Speel de boeken-en-voetbalquiz

Moeite met lezen? Probeer Yoleo!

Met je bibliotheekabonnement kun je gratis gebruikmaken van Yoleo. Yoleo is online "karaokelezen": de tekst wordt getoond én voorgelezen. Zo wordt lezen een stuk makkelijker!

Naar Yoleo

Het Makkelijk Lezen Plein

Soms gaat lezen niet vanzelf. Bijvoorbeeld omdat je dyslexie hebt. Daarom hebben veel bibliotheken een Makkelijk Lezen Plein. Hier vind je boeken en luisterboeken die "gewoon leuk" zijn én het lezen iets makkelijker kunnen maken.

Lees verder

Luisterboeken en e-books

Via de Online Bibliotheek heb je met je bibliotheekabonnement toegang tot heel veel e-books en luisterboeken. Van de Zoete Zusjes tot Broederband.
Welke kies jij?

Bekijk de jeugdcollectie