Scoor een boek

Jeugd

Scoor mee met de Bibliotheek en Go Ahead Eagles!

Scoor een Boek! is een superleuk leesproject dat de Bibliotheek Deventer in samenwerking met Go Ahead Eagles organiseert. Veel scholen in Deventer doen eraan mee, maar ook thuis kan je met ons boeken scoren. Meedoen is simpel en je kan er leuke prijzen mee winnen. En tijdens het project word je aangemoedigd door Go Ahead Eaglessterren Bas Kuipers, Jay Idzes en Luuk Brouwers!

Print je poster voor de Thuiseditie

poster scoor een boek

Ook thuis kun je boeken scoren! En niet alleen jij: ook je vader, moeder, broers en zussen mogen meedoen! Download en print de Scoor een boek Thuisposter, doe de opdrachten en maak kans op één van de vijf voetballen met handtekeningen van Go Ahead Eaglesspelers.

Op de bovenste helft van de poster staan allerlei leuke opdrachten. Heb je een opdracht gedaan? Kleur dan het voetbalshirt in. Op de onderste helft van de poster staan voetbalshirtjes. Vijftien minuten gelezen? Kleur dan een shirtje in! 

Om zo'n coole voetbal te winnen, lever je je poster mét gekleurde shirtjes in vóór 8 mei 2022. Dat kan via een mail naar nienkeroozendaal@bibliotheekdeventer.nl. Zet in de mail je naam en je telefoonnummer. Als de bibliotheken open zijn, mag je je poster ook vóór 8 mei bij één van de Deventer bibliotheken komen inleveren.

In de week na de meivakantie verloten we de vijf voetballen. We nemen dan persoonlijk contact op met de winnaars. Veel leesplezier gewenst!

Het is "rust"! Tijd voor een nieuwe quiz

Moeite met lezen? Probeer Yoleo!

Met je bibliotheekabonnement kun je gratis gebruikmaken van Yoleo. Yoleo is online "karaokelezen": de tekst wordt getoond én voorgelezen. Zo wordt lezen een stuk makkelijker! Bovendien heb je via Yoleo keuze uit heel veel online boeken.

Het Makkelijk Lezen Plein

Kinderen kunnen moeite hebben met lezen. Daarom heeft de Bibliotheek een Makkelijk Lezen Plein! Op dit plein vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Een bibliotheek vol e-books!

Via de online Bibliotheek heb je met je bibliotheeklidmaatschap 24/7 toegang tot heel veel e-books en luisterboeken. En lid zijn van de Bibliotheek is tot je 18e helemaal gratis!