Wil jij samen met ons mensen helpen om digitaal vaardig te worden?

Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Weet jij je weg te vinden op internet? Ben je handig met computers, tablets en telefoons? Ben je voor minimaal één dagdeel in de week beschikbaar? Dan ben jij de geschikte vrijwilliger voor de Bibliotheek Deventer!

Wat ga je doen?
Je helpt mensen bij het aanleren van digitale vaardigheden zoals het omgaan met de computer, telefoon, e-mail, social media en het werken met DigiD. Je doet dit onder andere via cursussen of workshops.  Samen met andere vrijwilligers bereid je dit voor en voer je de cursussen en workshops uit. Het beantwoorden van vragen en het begeleiden van de deelnemers aan de hand van beschikbaar lesmateriaal behoort ook tot je taken. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de cursus of workshop te kunnen geven. Je wordt begeleid door een medewerker van de Bibliotheek en je krijgt diverse scholingsmogelijkheden aangeboden. Meer informatie over ons aanbod van workshops en cursussen vind je op de website van de Bibliotheek. 

Inzet
De cursussen en workshops worden in groepsverband gegeven. Elke cursus wordt begeleid door twee vrijwilligers. De cursussen worden op diverse dagen gegeven en variëren van 4-6 bijeenkomsten van elk 2 uur. Bij workshops kan dit variëren van 1 tot meerdere dagdelen afhankelijk van de vraag. We houden rekening met de voorkeuren van de vrijwilliger. De vrijwilligers komen 1-2 keer per jaar bij elkaar voor overleg. 

Dit ben jij
Je bent iemand die gastvrij is en op een laagdrempelige wijze contact kan maken met de cursist en enthousiasme uitstraalt.  We vinden het belangrijk dat je geduldig bent en goed kunt omgaan met de privacyregels. Daarnaast beschik je over een open en onderzoekende houding.  

Dit zijn wij
De Bibliotheek Deventer is een professionele organisatie die de ontwikkeling van alle Deventenaren belangrijk vindt. We bevelen aan, wijzen de weg en bieden steuntjes in de rug als het gaat om lezen, leren of ontwikkelen. Dat doen we laagdrempelig en dichtbij. De inzet van vrijwilligers is hierbij heel belangrijk. Ze maken een essentieel onderdeel uit van onze Bibliotheek. Naast kwaliteiten, talenten en motivatie brengen vrijwilligers hun hele persoon en achtergrond mee. En dat verwelkomen we. Wij gaan voor diversiteit!

Belangstelling
Heb je belangstelling? Stuur je sollicitatie naar Bernadet Kolkman: bernadetkolkman@bibliotheekdeventer.nl

Wil je eerst meer informatie, dan kun je Bernadet bellen op 0570-675769.