Vrijwilliger groepsbezoeken

Kun je goed omgaan met kinderen en lijkt het je leuk om hen te bibliotheek te laten ontdekken? Misschien is de vacature van vrijwilliger groepsbezoeken dan iets voor jou!

Elk schooljaar worden de groepen 3, 4 en 6 van Deventer basisscholen uitgenodigd voor een bezoek aan de bibliotheek. Het bezoek van groep 3 is een kennismaking met de bibliotheek. Groep 4 ontdekt tijdens het bezoek verschillende boekensoorten en groep 6 gaat op "ontdekkingsreis" aan de hand van informatieve boeken.

Wat doe je als vrijwilliger groepsbezoeken?
Het bezoek van groep 3 voer je zelfstandig uit in de bibliotheek. Je ontvangt de groep, leest een verhaal voor en maakt de kinderen wegwijs in de bibliotheek. Deze bezoeken vinden plaats in de winter.

De bezoeken van de groepen 4 en 6 doe je samen met een bibliotheekmedewerker. Tijdens beide bezoeken gaan de kinderen actief aan de slag met het doen van opdrachtjes. Je helpt ze daarbij. De bezoeken van groep 6 plannen we in het najaar, die van groep 4 in het voorjaar.

Wat is je tijdsinvestering?
Er zijn drie momenten in het jaar waarop we de groepsbezoeken plannen: in oktober/november, januari/februari en maart/april. Je bepaalt zelf wanneer je ingeroosterd wilt worden voor een bezoek. Uiteraard vinden alle bezoeken plaats onder schooltijd, tussen 9.00 en 14.00 uur. Een bezoek duurt ongeveer een uur.

Wat kun je van ons verwachten?
Je maakt deel uit van een gezellig team van vrijwilligers die net als jij helpen bij de groepsbezoeken. Je wordt begeleid en ondersteund door een medewerker van het team Jeugd en Onderwijs op wie je altijd kunt terugvallen. Een Verklaring Omtrent Gedrag is voor dit vrijwilligerswerk verplicht; wij helpen je om deze aan te vragen.

Meer weten of direct solliciteren?
Leuk, we maken graag kennis met je! Neem hiervoor contact op met Jutta Beusink van het team Jeugd en Onderwijs: juttabeusink@bibliotheekdeventer.nl.