Voorleesvrijwilligers BoekStart inloopochtenden

Hou je ook zo van voorlezen? Klik dan niet verder, maar lees even door. Wellicht is de functie van BoekStart voorleesvrijwilliger jou op het lijf geschreven. BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en jonge kinderen.

Wat doe je als voorleesvrijwilliger?
Je ontvangt kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders in de bibliotheek. Dit doe je veelal samen met een collega-vrijwilliger. Je leest voor en brengt het verhaal tot leven met een spelletje, liedje etcetera. Kortom: je draagt (voor)leesplezier uit en zorgt ervoor dat de kinderen en hun ouders een fijne tijd hebben in de bibliotheek. 

Wat is je tijdsinvestering?
De BoekStart inloopochtenden zijn van 10.00-11.00 uur op:

  • Bibliotheek Centrum: woensdag
  • Bibliotheek Colmschate: woensdag
  • 't Hovenhuus: donderdag
  • Bibliotheek Keizerslanden: vrijdag

De tijdsinvestering per bijeenkomst is ongeveer twee uur. Je maakt deel uit van een team van voorlezers en verzorgt ongeveer één keer per maand een bijeenkomst. Als je de smaak te pakken hebt, mogen dat er uiteraard ook méér zijn!

Wat kun je van ons verwachten?
Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt begeleid door een medewerker van het team Jeugd en Onderwijs op wie je altijd kunt terugvallen. Je maakt deel uit van een team van voorlezers, zodat jullie elkaar kunnen inspireren en ondersteunen. Een Verklaring Omtrent Gedrag is voor dit vrijwilligerswerk verplicht; wij helpen je om deze aan te vragen.

Meer weten of direct solliciteren?
Leuk, we maken graag kennis met je! Neem hiervoor contact op met Hetty Odenthal van het team Jeugd en Onderwijs: hettyodenthal@bibliotheekdeventer.nl