Vrijwilliger Service

Werk je graag met mensen en ben je op zoek naar afwisselend vrijwilligerswerk? Ben je klantvriendelijk en behulpzaam? Vind je het leuk om ondersteunende taken te doen? Dan willen we graag met jou in gesprek!

Wat doe je als vrijwilliger Service?

Als vrijwilliger Service ben je het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en help je mee om de bibliotheek een mooie uitstraling te geven. Je werkt in een gezellig team in een van onze vestigingen en krijgt verschillende werkzaamheden en verantwoordelijkheden ter ondersteuning van de vaste medewerkers. Je belangrijkste taak is het gastvrij welkom heten van klanten en het helpen bij het uitlenen en innemen van de materialen, kopiëren en printen. De overige werkzaamheden kunnen per bibliotheekvestiging verschillen. Bijvoorbeeld ruim je de teruggebrachte materialen op, zorg je voor een nette presentatie in de bibliotheek en zoek je gereserveerde media in de kasten m.b.v. een lijst.

Het is fijn en waardevol om even een praatje met iemand te kunnen maken. De ene keer is dat met onze directeur, die ik vaak zie binnenkomen, de andere keer met een van de bezoekers die bijvoorbeeld wat hulp nodig heeft.

— Dick Bouwmeester

Wat bieden we jou?

  • Afwisselend vrijwilligerswerk.  
  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving, gericht op kennis en ontwikkeling.  
  • Begeleiding (op afstand) van een professionele bibliotheekmedewerker.    
  • Een goed inwerkprogramma en scholingsmogelijkheden.  
  • Een vrijwilligersovereenkomst met duidelijke voorwaarden.   
  • Een goed attentiebeleid met o.a. een gratis abonnement van de Bibliotheek Deventer. 

Herken je jezelf?

Houd je van boeken, ben je geordend en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Ben je minimaal een keer per week een paar uur beschikbaar en spreekt het werk je aan? Stuur dan een mail met een korte motivatie naar vrijwilligers@bibliotheekdeventer.nl.