Vrijwilliger PrutsHub

Werk je graag met kinderen en ben je creatief? Vind je het leuk om kinderen uitleg te geven over verschillende creatieve activiteiten zodat ze nieuwe dingen kunnen ontdekken en uitproberen? Dan is dit de vrijwilligersvacature voor jou!

Hoe ziet de functie er in de praktijk uit?

Speciaal voor kinderen van 6 - 12 jaar is er elke woensdagmiddag PrutsHub in de Bibliotheek Centrum. Kinderen kunnen aanschuiven aan de lange tafel met bijvoorbeeld Japanse LaQ-bouwsteentjes, iets ontwerpen voor de 3D-printer, oude technieken uitproberen zoals weven of vilten, een stop-motionfilmpje maken of een boomhutje knutselen. Iedere week bieden we een aantal van deze of vergelijkbare activiteiten aan (zie agenda). Hier komen meestal zo'n 20 kinderen op af.   Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om kinderen hierbij te begeleiden. Als vrijwilliger zet je vooraf de benodigde materialen klaar, help je de kinderen bij het ontdekken en uitproberen en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Je bent minimaal één woensdagmiddag per maand aanwezig, maar vaker mag natuurlijk ook. 

Jij:

 • Bent aanspreekpunt tijdens PrutsHub.  
 • Helpt de kinderen tijdens de activiteiten. 
 • Kunt zelfstandig werken (klaarzetten van benodigde materialen en opruimen na afloop). 
 • Bent minimaal een woensdagmiddag per maand beschikbaar (of vaker). 

Wat vragen wij?

 • Je bent enthousiast.  
 • Je hebt affiniteit met kinderen. 
 • Je hebt een gastvrije houding.  
 • Je bent leergierig.  

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie.  
 • Ondersteuning van de Coördinator Vrijwilligers van de Bibliotheek.  
 • Ruimte voor eigen invulling.  
 • Gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Deventer. 

Waar ga je werken?

Iedereen is welkom in de Bibliotheek Deventer, of je nu in de stad woont of in één van de dorpen eromheen. Of je lid bent of niet, je kunt in al onze vestigingen terecht.    

De Bibliotheek is een plek vol verhalen, informatie en inspiratie. Maar je kunt zoveel meer met ons en bij ons. We zijn een plek om alleen of met anderen tot rust te komen, te studeren of zelf activiteiten te organiseren. We willen een community library worden en jij kunt daar deel van uitmaken.   

Met de Athenaeumbibliotheek en Kunstcircuit als onderdeel van onze organisatie hebben we een groot aanbod en veel kennis op het gebied van taal, kennis en informatie, cultuureducatie en –participatie en boekenerfgoed.      

Wij geloven dat de samenstelling van ons medewerkersbestand zoveel mogelijk een afspiegeling moet zijn van de samenleving waarvoor en waarmee we werken. Verschillen verrijken en helpen om onze doelen te bereiken. We werken hard aan het brengen van diversiteit in onze teams en streven naar een steeds inclusievere (werk)omgeving voor medewerkers, bezoekers en inwoners.   

Ons werk is mensenwerk waarbij integer handelen heel belangrijk is. Daarom vragen we van nieuwe collega’s een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).   

Laten we kennis maken!

Heb je na het lezen van deze vacature nog vragen of wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Judith Tool via vrijwilligers@bibliotheekdeventer.nl. 

Ben je enthousiast geworden en wil je direct solliciteren? Mail je motivatie dan naar vrijwilligers@bibliotheekdeventer.nl. Dan nemen wij contact met je op voor een kennismakingsgesprek.  

We kijken uit naar je reactie!