Expositie 'Dubbele Focus'

Tys Damhuis, geboren in Twente, is beeldend (foto)kunstenaar. Zijn werk begon al in zijn jeugd met natuurfotografie: later is hij zich gaan ontwikkelen als hovenier. Zijn passie voor creëren is gebleven en in zijn vrije tijd is Tys aan de slag gegaan om natuur en fotografie te combineren, middels kaarten en drukwerk (op aluminium). Ook tekent en ontwerpt hij zelf, maakt hij filmpjes en gedichten en werkt hij met gips, karton en glas.

De expositie van Tys Damhuis

 Een deel van werk van Tys is vanaf half januari te zien in het Biebcafé van Keizerslanden. Tys zegt het volgende over de expositie:

"Mijn werk is een stukje verwerking. Ik zal ook nooit twee keer hetzelfde werk maken. Het ontstaat vanuit emotie. Als het klaar is, ben ik er mee klaar. Soms gooi ik het dan weg. Wel vind ik het leuk om mensen met mijn werk te inspireren. Het maken van kunst houdt mij staande. Het werkt als een uitlaatklep voor mijn prikkels. Het is een thermometer van mijn emoties. Soms maak ik een werk om er over te kunnen praten"

Het lijkt op het eerste gezicht onvoorstelbaar, maar de foto's Van Tys zijn niet bewerkt. Aan dat principe hecht Tys veel waarde, want dat maakt zijn werk net zo authentiek als hij zelf. “Zij weerspiegelen wie ik ben en zijn een wezenlijk onderdeel van mijn leven.”

Hij probeert mensen anders te laten kijken naar een voorwerp door het voorwerp uit zijn context te halen. Een vergiet kan ook een lampenkap zijn. Kijk eens naar wat je ziet! Tys vindt het leuk als hij mensen verrast met zijn werk.Na een heel anatal exposities en kunstgaleriën elders laat Tys nu ook graag zijn werk zien in de Bibliotheek Keizerslanden - ter inspiratie, of om een goed gesprek bij te voeren.

Praktische informatie

De expositie is te zien van dinsdag 16 januari tot en met medio april in het Biebcafé van de Bibliotheek Keizerslanden. Iedereen is van harte welkom de expositie gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Keizerslanden.