Het Makersplein

Nieuwe technieken zoals 3D-printen, virtual reality en graveren zijn voor veel mensen onbekend. Wij willen een marktplaats voor kennis en inspiratie zijn, ook op het gebied van innovatie, techniek en ICT. Om die reden is er in de Bibliotheek Centrum het Makersplein ingericht. Een laagdrempelige plek om te leren omgaan met machines en software voor iedereen, van basisschoolleerlingen tot studenten, van kunstenaars tot ondernemers. 

Je kunt de ruimte gebruiken voor het geven van workshops, of om er je hobby uit te oefenen: wie weet ontmoet je al hakend, modelbouwend, tekenend, coderend of fotobewerkend andere bezoekers die je kunnen inspireren. Geniet ondertussen van een prachtig uitzicht op de Lebuïnus. 

Apparatuur

Op het Makersplein staan verschillende apparaten die je kunt gebruiken. Er zijn 3D-printers, een lasersnijder voor zeer nauwkeurig snij- en graveerwerk en een vinylplotter waarmee je verschillende folies kan uitsnijden: sticker-, raam- of textielfolie. Ook is er een hittepers, voor het bedrukken van textiel. Verder staan er computers met 3D-scanner, een snijtafel en is er een ‘green screen’ beschikbaar. Hier vind je de tarieven. 

Heb je bij een klus extra begeleiding nodig? Overleg met ons wat de mogelijkheden zijn. 

Praktische informatie

Op zaterdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur is het Makersplein open voor iedereen. Dan zijn er medewerkers en/of vrijwilligers om je te helpen met de apparaten of programmeren. 

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen van 8-13 jaar terecht bij de PrutsHub. Van 14.30 – 16.00 uur liggen de tafels vol bouwsteentjes, robotjes, klei of stroomcircuitjes. Of er worden workshops georganiseerd, hou daarvoor de agenda in de gaten.  

Organiseer een activiteit op het Makersplein

Wil je de ruimte gebruiken voor bijvoorbeeld het geven van een workshop? Dat kan! Neem contact met ons op, we denken graag met je mee. 

Neem contact met ons op