De Makersplaats

Je vindt de Makersplaats op de tweede verdieping van de Bibliotheek Centrum. Van 8 tot 88 jaar, met of zonder ervaring, je bent van harte welkom. 

3D-printen

Ben je benieuwd hoe een 3D-printer werkt of wil je zelf direct wat maken? Onze vrijwilligers laten je zien wat er met deze techniek kan en hoe je zelf een 3D-printje maakt.

Lasersnijder

Onze lasersnijder graveert en snijdt hout en plexiglas. Nadat je een ontwerp hebt gemaakt kan je met de lasersnijder je eigen sleutelhanger, huisnaambord of bijvoorbeeld een doosje laten graveren en snijden. Of neem zelf iets van hout mee om te graveren. 

Vinylplotter

Maak een ontwerp en gebruik de vinylplotter om een tas, schort of T-shirt te bedrukken. Voor je het weet heb je iets leuks en unieks gemaakt, voor jezelf of iemand anders!

Ken je de machines en de ontwerpsoftware al goed?

Heb je al ervaring maar niet de apparatuur in huis? Met je ontwerp op een USB-stick kan je bij ons verder aan de slag, we begeleiden je met de machines. We werken in Inkscape voor de vinylplotter en de lasersnijder. Tinkercad is het programma dat we voor de 3D-printer gebruiken.

Iets heel anders maken of repareren, kan dat ook?

Ja! Tijdens de openingsuren van de Makersplaats kan je ook hele andere dingen komen maken. We hebben bijvoorbeeld een naaimachine, soldeerapparaten, snijmatten, snijmessen en ander gereedschap beschikbaar. Je gaat zelfstandig aan het werk, hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Wat is er nog meer?

We kunnen je op weg helpen met coderen en programmeren! Met enige regelmaat zijn er CoderDojo-workshops.

Kosten

Je betaalt alleen voor de materialen en de machinetijd. 
Check hier wat alles kost.

Openingstijden

Iedere zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur; daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig op woensdagmiddag van 14.30 - 16.00 uur tijdens de PrutsHub en op vrijdag. Zij helpen je graag verder.

Meer weten?

Stuur een berichtje naar makersplaats@bibliotheekdeventer.nl.