Het Boekstart voorleesuurtje

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal, zo blijkt uit onderzoek. Het landelijke programma BoekStart stimuleert dit.

Weer volop voorlezen na corona

Zodra de coronabeperkingen waren opgeheven werd er weer gestart met het voorlezen voor de allerkleinsten in de Bibliotheek Centrum, Keizerslanden en in 't Hovenhuus. En mét succes! Gemiddeld waren er zo'n 30 deelnemende kinderen met hun (groot)ouders/verzorgers. In de vestiging in Colmschate was ook veel animo voor de BoekStart Voorleesuurtjes maar waren helaas onvoldoende vrijwilligers.

Een wervingsactie via de lokale huis-aan-huis bladen leverde in de zomer van 2022 toch een enthousiast voorleesteam op en in het najaar werd gestart. Meer dan 25 kinderen, ouders en verzorgers komen daar nu wekelijks om voorgelezen te worden, liedjes te zingen en muziek te maken. Vader Floris: “Als mijn kind mag kiezen wat hij wil doen op papadag, wil hij altijd naar de bibliotheek, naar de boekjes en om te spelen”. 


  • Lees meer over het Boekstart Voorleesuurtje

    Coördinator BoekStart Jutta Beusink ziet dat er veel meer prentenboeken worden uitgeleend sinds de BoekStart voorleesuurtjes weer regelmatig plaatsvinden: “Het is een gezellig trefpunt geworden voor ouders/verzorgers. Na het voorlezen spelen de kinderen nog met elkaar en kletsen de volwassenen bij.”

Terug naar de vorige pagina