Leren het zelf te kunnen

Terug naar de vorige pagina

Geen angst meer voor de smartphone

“Je kunt zo’n cursus van de bieb gaan volgen”, zegt Albertine Ambrawo nu als ze iemand ziet ‘rommelen’ met een telefoon. Zelf ging ze in 2022 met een buurvrouw mee. Er ging een wereld voor haar open. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen. 

Lees het interview met Albertine

Dromen over toekomst als tolk

De Poolse Wioletta Klimkiewicz kwam acht jaar geleden naar Nederland. Destijds sprak zij geen woord Nederlands of Engels. Tegenwoordig kan zij zich prima verstaanbaar maken. Ons taalaanbod voor mensen met een andere moedertaal dan Nederlands kwam daarbij goed van pas.  

Lees het interview met Wioletta

Verbindingen in de Bibliotheek

We hebben veel te bieden op het gebied van taalondersteuning. Iedereen kan bij ons terecht met taalvragen, van nieuwkomers in Nederland tot mensen die Nederlands als moedertaal spreken en beter willen leren lezen. In de praktijk leidt dit regelmatig tot mooie verbindingen. 

Lees het verhaal van Monique

Je welkom voelen in Deventer

De oorlog in Oekraïne bracht een nieuwe groep vluchtelingen naar Nederland. De gemeente organiseerde opvanglocaties en veel particulieren vingen mensen thuis op. De nieuwe stroom vluchtelingen vroeg ook om uitbreiding van ons taalaanbod.

Meer over de Taalcafés

Wat levert het de deelnemers op?

Kookavond voor taalkoppels

Na drie jaar organiseerden we in november weer een Kookavond voor taalkoppels. De Kookavond is bij uitstek een moment om andere taalkoppels en dus andere taalmaatjes te ontmoeten. En dat terwijl je samen geniet van heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Turkije en Congo.

Meer over de Kookavond voor taalkoppels