Kookavond voor taalkoppels

“Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de ontzettend gezellige avond in de bieb van Keizerslanden. Het was als een sterrendiner met goede vrienden.” Dit was de spontane reactie van een van de deelnemers aan de Kookavond voor taalkoppels.

Na drie jaar organiseerden wij in november weer een Kookavond voor taalkoppels. Een taalkoppel bestaat uit een anderstalige deelnemer en een taalmaatje. Als taalkoppel ga je gedurende een jaar samen aan de slag, vaak bij een anderstalige deelnemer thuis, soms in een bibliotheekvestiging. De Kookavond is bij uitstek een moment om andere taalkoppels en dus andere taalmaatjes te ontmoeten. En dat terwijl je samen geniet van heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Turkije en Congo. Lizet van den Berg, docent DigiTaalhuis: “Samen eten, praten, elkaar leren kennen, dat is wat we willen met de Kookavond.” 

Koken in de bibliotheek Keizerslanden

Voor het eerst werd nu een Kookavond georganiseerd in de vestiging Keizerslanden. De collega's van Koek & Boek stelden hun keuken tot beschikking en Stichting Taalhuis hun cursusruimtes. Taalkoppels bereidden thuis samen een voor-, hoofd- of nagerecht voor en brachten dat mee om er met elkaar van te genieten. De tafels werden versierd met origami kraanvogels voorzien van vlaggen uit verschillende landen. Het leverde een avond op vol uitwisseling en ontmoeting. 

Terug naar de vorige pagina