Leesclub Noorderberg
Leesclub Noorderberg

Samen lezen is leuk! Het is vaak inspirerend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leesclub. Wil je je aansluiten bij een leesclub of er zelf één beginnen? We hebben een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe vind ik een leesclub?

Wil je je aansluiten bij een bestaande leesclub? Wij begeleiden er ruim 40 in Deventer en omstreken. Informeer via  of zij plek hebben voor nieuwe leden. Helaas kunnen wij zelf geen extra leesclubs begeleiden door het reserveren van titels. Maar we hebben wel goede tips voor diegenen die zelf een leesclub willen beginnen of zich ergens bij aan willen sluiten!

Kijk bijvoorbeeld eens op Mijnleeskring.nl. Daar kun je ook een oproep plaatsen als je je ergens wilt aansluiten. Of kijk bij Senia of Boekentaal Mondiaal. Online leesclubs vind je op de site van Hebban

Samen lezen in een anderhalvemetersamenleving

Samen lezen en boeken bespreken hoeft natuurlijk niet per se in 1 ruimte, ook online zijn er allerlei mogelijkheden voor leesclubs. Want juist nu kan lezen en praten over boeken een heerlijke afleiding en ontspanning zijn. In dit document lees je veel tips voor samen lezen binnen de huidige maatregelen.

Denk ook eens aan e-books

De nieuwste boeken zijn vaak heel populair bij leden van de bibliotheek, je moet er soms lang op wachten om ze te kunnen lezen. Maar veel van deze boeken zijn ook beschikbaar als e-book! Meteen te lezen op je e-reader, tablet of telefoon. Hier vind je een heleboel tips voor titels om te lezen: onlinebibliotheek.nl/e-books/lezen-voor-leesclubs.html

Op de foto: Leesclub Noorderberg