Direct naar de inhoud

Het aantal leesclubs in Deventer is de afgelopen jaren explosief gegroeid. De teller staat inmiddels op 41. Deze clubs worden allemaal ondersteund door de Bibliotheek Deventer.

Zelf beginnen of aansluiten

Initiatiefnemers zijn zowel individuele lezers als groepjes. Al naar gelang hun voorkeuren sluiten ze zich bij elkaar aan. Verreweg de meeste leesclubs worden gevormd door vrouwen van boven de 40. Maar er zijn ook jongeren die met elkaar in discussie gaan over de strekking van een boek. Een bijzonder leuke club is die van serviceflat Beeckestein die bestaat uit vitale vrouwen van gemiddeld 85 jaar. Alles is dus mogelijk.

Ondersteuning

De Bibliotheek Deventer biedt elke leesclub ondersteuning. Medewerkers reserveren voldoende exemplaren van de te lezen boeken. Helaas zijn we gestopt met het maken van boekdossiers maar voorzover reeds aanwezig wordt er van het te bespreken boek een dossier digitaal meegeleverd.  

Meer weten

Op dit moment is er helaas een stop op nieuwe leesclubs. Heb je nog vragen mail dan naar .Heb je nog materialen thuisliggen die binnenkort ingeleverd moeten worden? Tot en met 14 juli nemen we ivm de coronamaatregelen alle materialen boetevrij in. Heb je geen materialen geleend? Dan hoef je natuurlijk niks te doen.