Mijn Bibliotheek  

Laden...
png facebook png twitter               

Na vier feestelijke openingsdagen met in totaal ruim 7.000 (!) bezoekers, zijn we nu gewoon weer dagelijks geopend, voor lezen, lenen, een kopje koffie bij Oscar of om mee te doen aan een van de vele bieb-activiteiten. 

Nog even een korte terugblik op de openingsfestiviteiten.

(Foto's: Charlotte Koloc, Eric Woonink en Pieter Leeflang / Deventer FotoKring)

 

Op 28 september 2018 werd de bibliotheek officieel geopend door Carlo Verhaar (wethouder) en Hester Maij (gedeputeerde). Zij werden daarbij geholpen door een aantal enthousiaste kinderen die lid zijn van ons Kidsteam. Dit bijzondere moment werd omlijst door muziek, poëzie en cabaret:

 

Wij zijn kort voor de opening de straat opgegaan en vroegen willekeurige voorbijgangers wat zij van de nieuwe bibliotheek vinden en wat zij ervan verwachtten. Deze korte reportage is aangevuld met een filmpje over een spannende zoektocht door de bibliotheek door een aantal kinderen uit ons Kidsteam. Het volgende filmpje vormde een onderdeel van de officiële openingshandeling door Carlo Verhaar en Hester Maij:

 

"Dit is het huis van ontmoeting en dat is al 100 jaar voor elkaar" zong Maarten van Veen tijdens de opening:

 

Cabaretier Robin Bleeker bracht tijdens de opening een ode aan bibliotheekmeisjes:

 

Stadsdichter Wibo Kosters draagt het gedicht voor dat hij maakte voor de nieuwe bibliotheek: "Kom binnen, zegt dit huis van licht": 

(Filmpjes: Eelco vd Kerkhoff, Linda Brilleman / IkBenDeventer)

 

Bibliotheekkrant

In september werd de eenmalige Bibliotheekkrant verspreid, boordevol interviews en inspiratie.

Directeur Alice van Diepen en de wethouders Carlo Verhaar en Liesbeth Grijsen blikken in de krant terug op de bouwperiode, maar kijken vooral vooruit naar alles wat de bibliotheek te bieden heeft.

Özcan Akyol zegt over de nieuwe bibliotheek: “Kinderen moeten het gevoel hebben dat ze in het paradijs zijn, een plek waar je je thuis voelt, waar je mag lezen en waar je ook mag rennen en jezelf zijn.”

Mevrouw Korsten (89 jaar en al 61 jaar lid van de Bibliotheek Deventer) vertelt dat ze als klein meisje regelmatig ‘klappen voor de broek’ kreeg als haar vader haar weer eens betrapte als ze ’s avonds laat nog lag te lezen met haar hoofd onder de dekens bij het licht van de knijpkat.

Meer lezen? Dat kan in de Bibliotheekkrant! Download hem hier.