Direct naar de inhoud

Vrienden van de Bibliotheek

BOEKENKELDER IS GESLOTEN

Na 35 jaar zijn de Vrienden van de Bibliotheek Deventer gestopt met de verkoop van afgeschreven bibliotheekboeken. De handel begon destijds met kraampjes op diverse markten en het eindigde in de kelder van de Bibliotheek Deventer aan de Brink. En wat een einde was het. De laatste verkoopweekenden waren de boeken gratis. Een vrije gift was uiteraard welkom. Ook die euro's zijn nog voor de bibliotheek, vinden de Vrienden, want daar is het altijd voor geweest. 

De meeste bezoekers waren zich bewust van de laatste dag van de boekenkelder. Ze kwamen niet per se voor de gratis boeken. Vooral de geregelde klant kwam om afscheid te nemen van de kelder en de Vrienden. Jammer was het algemene gevoel. En dat begrijpen we.

We bedanken de Vrienden van de Bibliotheek voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Met het geld dat zij ingezameld hebben mocht de bibliotheek (na indienen van een goed plan) veel mooie dingen doen voor de bezoekers. Maar we bedanken ze ook omdat ze zijn wie ze zijn. Leuke, lieve mensen met een groot hart voor de bibliotheek.

Tot slot een impressie van de laatste dag in de kelder op 7 juli. Het vervoeren van de boeken die niemand wilde hebben op 10 juli. En als laatste, het ontmantelen van de lege boekenkasten op 12 juli.  

02 laatste kelderdag PL 2 01 laatste kelderdag PL

10 nog stapels boeken meenemen 09 nog even als vrienden onder elkaar

13 luik gaat dicht 11 centen tellen 12 laatste bezoekers vertrekken

15 kar voor bieb 16 laatste dozen

18 prijzen aan de kassa 19 vrienden lege schappen

ANBI verklaring
De Stichting Vrienden van de Bibliotheek Deventer is een officiële ANBI (algemeen nut beogende instelling). Een voorwaarde die aan een ANBI gesteld wordt is dat ze voor iedereen die het wil inzicht geeft in de doelstellingen, activiteiten en bestedingen doormiddel van een ANBI-verklaring.

Lees de ANBI-verklaring van de Vrienden van de Bibliotheek.