Direct naar de inhoud

Leef, leer en schrijf websites

Websites om te oefenen met lezen en schrijven en/of om meer te leren over Nederland

Online Taalhuis: online taallessen

Biblionet Groningen is gestart met een Online Taalhuis. Ze plaatsen regelmatig nieuwe video's met taallessen op hun Youtubekanaal.


oefenen.nl

logo oefenen.nl
Op oefenen.nl staan de oefeningen van drie sites.
Lees en Schrijf! en Taalklas.nl helpen om beter te leren lezen en schrijven. Ze vertellen ook iets over dingen als geld of gezondheid in Nederland.
Klik en Tik legt uit hoe Internet en websites werken.
www.steffie.nl
www.steffie.nl
Steffie is een stripfiguurtje dat je meeneemt door haar website. Ze legt op een makkelijke manier uit hoe dingen werken. Bijvoorbeeld Internet, e-mailen of bankzaken. Steffie geeft niet alleen informatie maar ook oefeningen om zelf dingen uit te proberen.

jufmelisjufmelis.nl
Juf Melis is een lerares die op haar website allemaal oefeningen heeft staan. Ze zegt: "Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen." Er zijn hoofdstukken over grammatica, spelling en woordbetekenis.
nt2taalmenu.nlnt2taalmenu.nl
Voor mensen die Nederlands willen leren en voor docenten. De oefeningen helpen u om Nederlands te leren.

beter spellenBeter Spellen
Hier vind u veel informatie over de grammatica. En als u bent ingelogd kunt u veel oefeningen doen

 

abcvandenederlandsetaal

ABC van de Nederlandse taal
Website boordevol regels, tips en trucs om de Nederlandse taal perfect te schrijven. Voor iedereen die de puntjes op de i wil zetten.

 

socialeverzekeringsbanksvbabc.nl (de makkelijke site van de Sociale Verzekeringsbank)
De regering maakt wetten en regelingen waarbij mensen geld krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze 67 zijn geworden (AOW) of omdat ze een kind opvoeden (kinderbijslag). De Sociale Verzekeringsbank zorgt ervoor dat mensen die daar recht op hebben het geld krijgen. Op deze speciale site wordt alles in makkelijke taal uitgelegd. 
Inburgeren in Nederland
inburgeren in nederlandAls u gaat inburgeren leert u over Nederland. U leert de Nederlandse taal. En u leert over het leven in Nederland. Inburgeren helpt u bij het leven in Nederland. Bij boodschappen doen, werken en omgaan met andere mensen. Dat gaat makkelijker als u de taal kent. En als u weet van het leven in Nederland. Op deze website leest u belangrijke informatie over inburgeren.