Mijn Bibliotheek  

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

De Bibliotheek is een bijzondere plek die het waard is om te steunen. Kinderen zijn tot hun 18e verjaardag gratis lid van de Bibliotheek. Door te doneren helpt u mee deze waardevolle voorziening toegankelijk te houden voor iedereen. U draagt bij aan het maatschappelijk belang van de Bibliotheek, zeker nu de gemeentelijke subsidies onder druk staan.

Wilt u uw waardering voor ons financieel tot uiting brengen dan stellen wij dat zeer op prijs.Het bedrag naar keuze kunt u overmaken naar rekeningnummer: NL80 SNSB 0933 0568 50 onder vermelding van 'donatie'

Belastingvoordeel dankzij ANBI-status

Bibliotheken zijn bij de Belastingdienst aangemerkt als 'Algemeen Nut Beogende Instellingen' (ANBI). Dat betekent dat het belastingtechnisch voordelig is om te doneren. Voor u als donateur én voor ons als ontvanger:

  • Particulieren kunnen hun gift 1,25 keer aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Doneert u bijvoorbeeld € 100, dan hoeft u over € 125 van uw inkomsten geen belasting te betalen.
  • Bedrijven kunnen hun gift 1,5 keer aftrekken vennootschapsbelasting. Doneert uw bedrijf bijvoorbeeld € 100, dan mag u € 150 aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • De Bibliotheek hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over de donatie.

Meer uitleg over donaties aan cultuur leest u op daargeefjeom.nl.

Hartelijk dank, we waarderen het bijzonder dat u ons steunt.