Mijn Bibliotheek  

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

We gaan open op 27 september om 14.00 uur!

Opening nieuwbouw

Eindelijk...
kunnen we je laten zien waar we zo lang druk mee geweest zijn en waar we trots op zijn. Op donderdag 27 september om 14.00 uur precies gaan de deuren van de nieuwe Bibliotheek Centrum open. Tot en met zondag 30 september laten we in een uitgebreid programma zien hoe we onze rol willen vervullen als Marktplaats voor Kennis en Inspiratie. We staan te popelen om je mee te nemen door het pand zodat je zelf kunt ervaren hoe gebouw naadloos aansluit bij onze ambitie. Je kunt mee met een speciale rondleiding, of je gaat in je eentje op onderzoek uit. Door het hele gebouw heen staan medewerkers en vrijwilligers om uitleg te geven.

Aan de slag
De rode draad van het gebouw vormen de boekenkasten met daarin de collectie, de grondstof van al het bibliotheekwerk. De rij kasten wordt op elke verdieping onderbroken voor ruimtes waar je vrij gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld om je kind voor te lezen, om te gaan breien met andere gepassioneerden of om een potje te schaken met een wildvreemde.
We hebben vier plekken waar we actief op programmeren. Dat noemen we de pleinen. Elk plein heeft een andere focus. Het Marktplein is ideaal voor ontmoeting en debat. Spelend leren en lezen voor kinderen is de focus van het Speelplein op de eerste verdieping. Op dezelfde verdieping vind je het basisplein dat gericht is op het ontwikkelen van basisvaardigheden als taal, rekenen en internetten. Voor het Innovatieplein moet je naar de bovenste verdieping. Daar kun je 21e eeuwse vaardigheden als programmeren opdoen en gelijk inzetten als je aan de slag gaat met innovatieve machines.

Tijdens de openingsdagen hebben we een gevarieerd programma voor je samengesteld. Onze agenda vullen we de komende weken met steeds meer activiteiten. Kom daarom regelmatig terug voor een update.

Nog steeds bibliotheek
Het is allemaal heel feestelijk, maar de bibliotheek is ook gewoon open voor alledaags gebruik. De leestafel is beschikbaar voor het doorspitten van de actuele kranten. Probeer een van de ruim 400 werkplekken uit. Internet is overigens weer helemaal gratis op de publiekspc's. Koffie en een lekker hapje is te bestellen bij horeca Oscar. En natuurlijk de boeken, die kun je inleveren, uitzoeken en uitlenen.

Openingsprogramma