Bibliotheek Deventer en Onderwijs

Bibliotheek Deventer heeft een breed aanbod rond lezen en taal, mediawijsheid en collecties.

Lezen en taal

Voor leerlingen is de ontwikkeling van leesmotivatie en kennismaking met jeugdliteratuur van groot belang. Naast de aandacht voor technisch en begrijpend lezen is aandacht voor belevend lezen en literatuureducatie essentieel. De bibliotheek organiseert en ondersteunt tal van activiteiten op het gebied van leesbevordering, die u vindt op www.obdeventer.nl/onderwijs.

Mediawijsheid

Wie aan de bibliotheek denkt, denkt aan boeken en lezen. De laatste jaren richt de bibliotheek zich ook steeds meer op veilig internetten, sociale media en informatievaardigheden. Oftewel: mediawijsheid! Slim omgaan met oude en nieuwe media en deze gebruiken. Wij ondersteunen graag zowel de leerkracht en leerling als het gaat om mediawijsheid door groepsbezoeken, cursussen/workshops en andere diensten.

Collecties

Het is prettig wanneer u in uw school regelmatig over nieuwe boeken en andere materialen kunt beschikken. Ter ondersteuning van het projectonderwijs bestaat er de mogelijkheid om collecties te lenen. Dat kunt u door middel van een leerkrachtabonnement. Ook is het mogelijk om project- of wisselcollecties te huren via de Overijsselse Bibliotheekdienst. Door dit aanbod kunt zo een ruimere titelkeuze aanbieden of inspringen op actuele ontwikkelingen.