Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

14 juli 2018; na 100 jaar afscheid van de Brink

Het was een bijzondere dag. Zaterdag 14 juli, het afscheid van de bibliotheek aan de Brink. We hebben er de volle 100 jaar van ons bestaan gezeten. Wat weemoedig waren we dus wel. En onze bezoekers ook. In grote getale kwamen ze nog snel stapels boeken lenen, maar vooral ook om te praten, met elkaar en met ons. Herinneringen werden opgehaald. Aan hoe het vroeger was, toen ze als kind met hun ouders de bibliotheek bezochten en hoe ze er later met hun eigen kinderen en kleinkinderen weer kwamen. Sommigen zijn al meer dan 60 jaar lid. Bijvoorbeeld de 88-jarige mevrouw Korsten. Sinds 1957 is komt ze om de twee weken naar de Brink. Ze zal de vertrouwde locatie missen, maar ze gaat zeker mee naar de Stromarkt. Na de laatste gongslag door collega Sultan Tas sloot mevrouw Korsten samen met directeur Alice van Diepen voorgoed de voordeur van de Openbare Leeszaal en Bibliotheek.

laatste keer gongen door sultanSleutel 1

Een week eerder namen we afscheid van de Vrienden van de Bibliotheek Deventer en hun boekenkelder. 35 jaar lang hebben de Vrienden zich ingezet om geld in te zamelen voor projecten van de bibliotheek die anders niet gerealiseerd konden worden. Ze deden dat door de verkoop van afgeschreven bibliotheekboeken en donaties van particulieren. De kelder is meer dan 20 jaar hun basis geweest. Op 7 juli kwam daar een einde aan. Een klein foto-overzicht van de laatste dagen vind je hier. Voor afgeschreven bibliotheekboeken kun je nu trouwens terecht bij de Boekhoek in de Bibliotheek Colmschate.

We namen ook afscheid van Biebcafé Koek en Boek. Een deel van de werkzaamheden worden voortgezet in Bibliotheek Keizerslanden. Ter herinnering aan de Brink nog een laatste foto met alle KoekenBoekers. In de nieuwe bibliotheek gaan Joop en Ennie van Leeuwen de culinaire scepter zwaaien. In Oscar, zoals de horecagelegenheid gaat heten, kun je straks binnen en buiten genieten van koffie, broodjes en nog veel meer.

laatste foto koekenboek

Nu de deuren van de Bibliotheek Deventer aan de Brink gesloten zijn maken we ons op voor de verhuizing naar de Stromarkt. Inmiddels staat daar een mooi nieuw gebouw. Het zal even wennen zijn om er de weg te vinden, maar we zijn ervan overtuigd dat we weer van betekenis kunnen zijn. Kom vanaf de opening op 27 september naar de Stromarkt 18 en laat je rondleiden door ons Welkom-Team. Natuurlijk graag tot dan, maar eerst nog even wat foto's uit de oude doos.